lørdag 13. juni 2009

Herlig dag på Sviland!

I dag var det egentlig deilig å få reist tidlig ut til Sviland på trening i det flotte været. Jeg er definitivt B-menneske og er alltid trøtt når jeg må stå tidlig opp, men etter litt "morgenritualer" og en luftetur med Maja, våkner jeg sånn smått om senn til. Bare greit at der ikke er så mange varmegrader ute når en skal rundere.
Marit, Jan inge og Silje var allerede på plass da jeg kom. Aud venke kom rett etter meg. Vi satt en stund og drøste før vi kom oss i gang i dag.

I første økt var vi sist ut, og ellers styrte jeg for det meste midtlinja i dag. Ville ikke ta sjansen på figurantarbeid og risikere å tråkke over igjen, noe jeg jo klarte å gjøre forrige helg under lek med Punky. Foten har blitt mye bedre de siste dagene, så med god støttebandasje og fjellsko gikk det greit.

Det er kjekt å se den gode fremgangen alle hundene våre har i ruderingen nå. Både Punky og Ekko jobba bra ute i den "store løypa" med grusveien som midtlinje. Pia og Maja brukte "valpeskogen". Pia er blitt knallbra på å løpe rett ut med fine passeringer, og Silje har nå mye bedre kontroll på henne på midtlinja.

Maja gikk og bra på flyingen i dag. Dvs jeg valgte bruke en del innkalling på henne, da jeg etter de første slaga la figurantene lenger ut, og mer og mer i skjul etterhvert utover i løypa. Maja kom fint på innkallingene og hadde mange fine passeringer. Det jeg ser på et par av passeringene er at hun nå går litt for langt fra meg. Må nok tenke på å kalle henne helt inn til meg innimellom, og belønne med en godbit på midtlinja. På tredje slaget på Silje sprang hun skjevt ut og kom tilbake uten funn. Da trakk jeg Silje litt inn slik at hun ble synlig og sendte på nytt. Nå gikk hun fint ut.
En gang mot slutten stoppet hun selv på midtlinja for å drikke (hadde med vannskål). Da valgte jeg å få en lyd fra Jan Inge før jeg sendte henne, og hun løp fint ut i funn. Tydelig at Maja ikke er i så god form for tiden. Så at hun sleit på vei opp bakken på de siste slaga på Jan Inge, som lå oppå haugen. Hun går jo fortsatt på antibiotika og det har blitt alt for lite skikkelige "løpe løs" turer i det siste.
Valgte derfor å ha figurantene litt nærmere igjen på de siste slaga for å "dra ut" økta med litt flere slag. Totalt ble det vel en 10-11 slag, tror jeg, så jeg får være godt fornøyd med det.

Må nok passe på å ha litt påvirkninger innimellom når figurantene er helt skjult, for jeg ser at hun av og til tar litt "omveier" og ikke løper så rett ut som jeg skulle ønske.
Det jeg iallefall er veldig fornøyd med for tida, er at hun er mye mer ivrig til å løpe ut. Hun har mange fine passeringer og har bedre fart enn hun hadde tidligere.

Hadde en deilig lunsj i sola, og vi som var igjen hadde en liten økt med meldetrening etterpå.
Her er jeg helt i startfasen enda, med innlæring av "vis" kommando. Hun trenger å gires opp av figurant, gjerne ved at figurant løper litt utover. Ellers blir det hele noe treigt og jeg må gi dobbeltkommando. Prøvde på de to siste repetisjonene å holde løsbittet foran henne. Hun tar dette og får så "vis" kommando. Det gikk fint. Bittet holder hun helt ut til fig. Her trenger vi mengdetrening. Må prøve å få trent dette oftere enn til nå. Korte økter + en aktiv figurant.

Etter meldetreningen var ferdig sto vi og småpratet litt ved bilene. Og tenk ......- Maja, som var løs, gikk frivillig bort til bilen og ville tydelig inn. Hun satte labbene opp i baksetet. JØSS. - tror ikke jeg har opplevd det før. Hun var nok god og sliten etter treningen. Jeg droppet derfor turen jeg pleier å ta til slutt, og kjørte hjem for å forberede bursdagsfeiring for min eldste sønn i morgen.

2 kommentarer:

Aud Venke sa...

Sit her og tenkjer på at det ikkje er så forferdeleg lenge sidan du sendte Maja ut på 2-3 enkeltslag så var ho lei. Nå har jammen dama 10 slag og det med fart i! Ho har hatt enorm utvikling i det siste. og det med fleire uhell som har forsinka henne.

trur det er riktig det du tenkjer om å gjere figuranten spennande på meldetreninga. Går det seint med siste delmoment i kjeden, risikerer vi jo at det blir sirup nå ho må ta heile runden for å bli premiert. Du hadde skjult figurant på dei siste forsøka, blir ho meir gira av det?

Anonym sa...

Det er så moro å se hvor godt Maja jobber i runderingen. Hun har jo sååå.. bra fart og passerer i samme farten. Det er bare å ta av seg hatten og glede seg på dine og Maja sine vegne:)