tirsdag 23. februar 2010

VINTERFERIE!!!!

Dro oppover til Tjørn på søndag ettermiddag i halv fem tiden. Det snødde på vei oppover, noe som gjorde at det tok sin tid å komme frem. God vind var der også, så en del snøføyk gjorde ikke sikten særlig god. På vei oppover bakkene mot Tjørn merket jeg at der er noe galt med bilen. Det er såvidt den drar oppover. Må helt ned i 1.gir for å sååååvidt komme opp de verste kneikene. Og den spant så bare det. Traff på en vikingbil som holdt på å dra opp en bil som hadde kjørt seg fast.
Dette er egentlig galskap tenkte jeg da...... ,men kjørte videre selv om jeg nesten ikke så veien, og måtte kjøre rett inn i og gjennom store snøfenner som hadde blåst over veien.
Ja ja, frem kom vi til slutt og da ver det blitt mørkt. Vi fikk akkurat plass til to biler (Roald kjørte golfen) ved veikanten. Gikk ikke an å komme helt opp til hytta pga ei stor fonn som var blåst over grusveien.

Der var masse snø ved hytta. Når det blåser her så kommer snøen fykende og legger seg i store fenner, og slik så det ut rett utenfor hytta. Måtte grave litt for å få opp døra.

Myyye snø

Mandag var det en del vind og iskaldt ute. Vi fyrte og fyrte med ved for å holde varmen i hytta. Det ble bedre etterhvert, men var ganske kaldt på den siden av hytta der vinden kom fra.

Nedsnødd terasse

 Det ble kun en liten tur opp til vannet i dag og en liten tur nedover veien. I terrenget er det ikke så lett å gå på beina. Selv om der er ganske så avblåst enkelte steder så er snøen desto dypere der den ligger.

Maja skuer utover 

 Liten sprekk i skylaget

Guttane bedrev tiden med å grave snøhuler rett utenfor hytta. Stilig!! 

 Ellers så dro Roald og Eirik ned for å handle og få kjøpt litt mer ved. Tirsdag var det merkbart varmere i lufta og i hytta. Der var nå vindstille, helt vindstille faktisk og sooool. Deilig. : )

 Se så nyyydelig

En del lyng og stein stikker opp på de avblåste flatene.

 Roald og Eirik tok turen til Stavtjørn i dag for å renne litt på slalom. Meg og Anders slappet av i hytta. Jeg fant frem skia og tok av gårde med Maja oppover mot vannet. Det var mye lettere å gå med ski på. Men ikke for Maja stakkars. Hun hadde fått potesokker på, men kavet fælt med å komme frem. Jeg gikk jo nå steder der det var en del snø og dette likte tydelig ikke Maja.
Da vi kom opp til vannet streiket hun. Det vil si hun satte seg rett ned. Ikke knø om hun ville gå videre. Jeg prøvde å gå litt videre bortover på høyresiden av vannet, men hun satt bare der. Til slutt snudde jeg og gikk tilbake. Var litt redd for at hun skulle løpe tilbake til hytta alene, og komme seg ut på veien. Ikke så kjekt med en løs hund på veiene her, der bilene gasser litt ekstra på for å komme seg opp bakkene. Du Maja, du Maja, du er meg en stabeis som får det som du vil......he he. : )
Gikk en liten tur på veien i stedenfor, med bånd på. Nedover mot gården ved Ørsdalsvatnet så jeg at de der rare pelskledde kyra (Skotsk høylandsfe tror jeg de heter) var ute i snøen. De er sikkert ute hele året de tenker jeg. Litt rart å se kyr ute nå i all snøen.
Ellers har vi gravd mer på snøhytta til Anders, og sittet i solveggen og bare slappet av. Heeeerlig!!

Her er snøhula i skavlen

6 kommentarer:

Aud Venke sa...

Så avslappande det såg ut! Men kor var vitet då du kjørte i kveldinga? For å få spenning??? Heldigvis kom de opp.
Ekko er nok meir glad i snøen enn Maja. Trur han får litt kick av å synke nedi.

Kos dykk vidare og nyt fridagane

Gro sa...

He he, ja det kan du sei. Kor va vedet henne...
De hadde meldt fint vær på mandagen, så derfor e det så greit å være fremme og utpakka dagen før. Da kan en nyte finværet hele dagen. Men nå kom jo kje finværet før tirsdagen da.... he he.

Det som er aller best med å være her er STILLHETEN ute i naturen. Ikkje en lyd inne på heiå her. Med snø virker det nesten enda stillere, alt er liksom pakket inn i bomull.

Tone sa...

Så flotte bilder. Rart å se så mye snø der oppe. Har vært der noen romjuls- og nyttårshelger, men kan ikke huske så mye snø foran hytta!
Kan jo trena lavine rett utenfor der jo...

Du får holde oss oppdatert og blogge litt... :-))

Marit sa...

Å så nydelig det ser ut! Kos dere masse!

Gro sa...

Ja Tone, snøhulå (gropa) står klar den....
Ser ut så alt snøen fra toppene/heiene rundt her er blåst bort til hytta. : )he he.

Elisabeth sa...

Det e ein flott plass. Men du må ikkje ofra livet for å komme der. Bedre sent enn aldri e det noe så hette vettdu.
Måtte le litt når du skrev Maja bare satte seg ned i protest. Sånn kunne Chico og være. Eg ler av det nå, men eg huska det va ein pest og plage der og då.
Kos dåkke masse videre.