fredag 23. april 2010

Noe treig med oppdatering for tida.......

Har vært litt heise her noen dager. Maja har hatt magasjau stakkar. Skikkelig dårlig har hun vært med oppkast og diare. Fysj og fysj for noe dritt, bokstavelig talt. Den ene natta fikk Roald æren av å ligge nede i stua med henne, slik at det skulle være kort vei ut når "rundene" kom. He he måtte le litt da jeg kom ned i stua om morgenen og fant Roald på madrassen under dyna med både lue og tykke sokker på, og terassedøra åpen. Der var iskaldt i stua, he he.
Ja ja, nå er hun mye bedre, men kan ikke få noe særlig med mat enda. Litt ris, fiskeboller og kylling har vært menyen. Slakk har hun også vært. I går la hun seg ned to ganger og måtte ligge en stund før vi kunne gå videre, under den lille rusleturen rundt i nabolaget her.

Når det gjelder trening i det siste (før syka satte inn) har vi gjort litt forskjellig.

 AGILITY
Der har vært to treninger på aktiviseringskurset med agility. Vi har vært på den nye treningsplassen på Hinna videregående skole. Der er det bl.a gress som er veldig greit til agilitytreningen, og ellers div p-plasser til å trene på. Arne leier også ei brakke der slik at vi også kan sitte innomhus under pausen, .....deilig det.
Hundene har tydelig også syntes det har vært kjekt med en ny plass. Litt ukonsentrerte og det har blitt en del "snuserundturer" på flere av dem innimellom. Maja har stukket av hele to ganger, he he. Frekkasen! Hun stikker jo ikke vekk, men har en lei tendens til å løpe fra meg når jeg skal hanke henne inn. Dette er min feil, da jeg en del ganger har måttet gjøre dette for å få henne med meg i bilen etter tur. Har vært litt for sein noen ganger med å ta henne i bånd når vi nærmer oss bilen, noe Maja vet veldig godt. Tror hun har et eget kompass i hodet som tydelig peker mot bilen, for selv om vi er på nye tursteder viser hun tydelig når vi begynner å nærme oss, så da må hun i bånd. Har ikke alltid tid til å sette meg ned å vente på henne, hvis hun stikker og dermed har det blitt noen "hundejakter" ja.

Vi trener på slalom hjemme også da denne er noe vanskelig og jeg ønsker å prøve at Maja selvstendig skal oppsøke/finne riktig inngang uten for mye hjelp. Hinderne pleier gå greit, selv om hun av og til kan svinge utenom. Tunnellen er den hun liker best, vel og merke den store tunnellen. Vi trener på å gå flere hinder før belønning, da vi ser at hundene er ganske opptatt av oss og belønningen, og ikke er så fokusert på neste hinder de skal over.

RUNDERING
I helga som var trente vi rundering på Sæland. Vi var bare tre som møtte opp, men heldifvis har May Karin en snill og kjekk mann (Odd Helge) som sa seg villig til å være med oss og være figurant slik at vi også fikk en person til å styre midtlinja.
Da vi var så få i dag fikk vi to økter hver. Jeg ville fokusere på å la figurantene gå ut fremme for så å trekke tilbake i posisjon. Brukte også oppdukk, for å fokusere på at maja skal løpe rett ut og ikke trekke bakover eller fremover på spor . Hun ble også kallet inn til meg på midtlinja før jeg sendte på andre siden. Ser hun av og til har veldig lyst til å bare fortsette over på andre siden på egenhånd, men det fikk hun ikke i føkste økta. Gikk greit og vi hadde en god del slag (glemte telle). Det tar jo litt tid å legge figurantene ut fremme, så kanskje jeg kan korte litt ned på antall slag neste gang. Hun er noe treg med å komme inn frivillig fra fig. Jeg ropte ikke på henne før hun hadde forlatt figurant. Greit å variere dette litt.

Andre økta gikk også veldig bra. Alle hundene gikk enda bedre på økt to, så det er veldig greit å få en økt nr to. Denne gang gikk figurantene ut som vanlig bakfra og hun fikk også denne gangen påvirkning ved syn, enten oppdukk eller at fig lå såpass enkelt til og ikke så langt ute, at hun raskt fikk funn uten å trekke bakover på spor. . Denne gangen fikk hun også passere meg uten å stoppe på noen av slaga.

SPOR, LITT SLALOM OG MELDETRENING
Mandag var det flott vær og jeg fikk tatt meg en tur på mandagstreningen på området. Der kom også Silje og Torhild. Vi trente hver for oss, bortsett fra at jeg fikk hjelp av Silje til meldetreningen. La først ut et spor. Brukte området rett bak området og bortover inn i aboreet. Merket noe underveis og sporet ble på 600m. Der var en del utfordringer med skiftende underlag og kryssing av grusveien to ganger. Fikk brukt GPS'en denne gangen så skal legge ut sporloggen etterhvert.
Gikk sporet etter ca 1,5 timer tror jeg. Hadde bestemt meg for å bremse farten til Maja i dag. Hun startet rolig faktisk på en gresslagt traktorsti (gammelt høyt gress). Da vi kom til grusveien mistet hun sporet. Jeg hadde gått litt langs grusveien før jeg krysset over. Måtte holde igjen og vente for å se om hun fant det. Hun stoppet da jeg stanset henne fra å løpe over veien for å lete etter sporet der. Måtte faktisk ta henne med litt bortover før hun fant igjen sporet her i veikanten. Krysset fint over der jeg hadde gått. Nå tar farten seg opp og jeg holder igjen så godt jeg kan for at hun ikke skal rase slik avgårde og heller bruke litt mer tid og gå mer nøyaktig i sporet. Nå er det skogsbunn med lyng og gress. Hun går veldig bra her. Da vi kommer opp skråningen og inn i aboreet sleit hun igjen. Her var underlaget kortklippet gress/mose og hun må taa noen runder for å lete opp sporet igjen. Swer hun ikke går så bra her og vingler en del ut og inn på sporet. Når vi kommer inn i barskogen (barnålsbunn) på andre siden går det bedre igjen. Her går hun sikkert og greit fremover. Kommer ned til veien igjen og her også har hun en tendens til å løpe rett over veien, mens jeg har gått et stykke langs veien før jeg krysset. Fant kryssingen til slutt og fortsetter inn i skogen på andre siden. gikk bra her og rett på slutten ikke lenge etterpå. Bra jobba dette, men ser at hun trenger trene på ulike underlag og skifte av underlag underveis i sporet. Grus er også vanskelig for henne.

 Her er sporloggen ( meg: grønn, Maja og meg: gul)
 Meldetreningen med Silje gikk bra de to første. Tok bittet med en gang, men litt treg før hun returnerer etter å ha tatt bittet, men ikke så lenge som det av og til tidligere har vært. Tredje og siste gang ble det tull. Hun ble forstyrret av lyd fra småhundene på nabo-området. Hun tok ikke bittet og returnerte til slutt til meg uten bittet. Vi avbrøt og forflyttet oss litt i terrenget. Gikk bedre denne gangen.

Slalomen gikk bedre enn på siste trening hos Arne, men hun blir litt lei det etter en del terping/repetisjoner så jeg tok også noe hopptrening på hinderne som står her. Hun hoppa fint over alle tre før belønning med god fart.

3 kommentarer:

Aud Venke sa...

Stakkars Maja! Håper ho snart er frisk. Eg slit og med slalom og i følge Arne er det eg som ikkje er flink til å reagere raskt nok. Så eg må vel trene ;)

Elisabeth sa...

Off da. Hørtes ikkje godt ut for na Maja. E det noe hu har spist?? Eller e det sånn at hunder og får omgangssjukå?

Gro sa...

Det er nok noe hun har spist tror eg...., men de kan nok få omgangssyke de som oss.
Heldigvis varer det ikke så lenge og zoolac hjelper godt på.