søndag 10. oktober 2010

Runderingskurs første helga i oktober

Forrige helg hadde vi runderingskurs på Skjæveland. Hele 10 ekvipasjer hadde meldt seg på kurset. (egentlig 11 men en hadde meldt avbud) Meg og Aud Venke starta med teori torsdagen, og så var det praksis i skogen på lørdag og søndag.
Det var en utrolig engasjert og ivrig gjeng som møtte opp. Vi delte gruppa i to og tok ansvar for hver vår gruppe.  Det var veldig greit å være i Skjævelandskogen, både fordi skogen er stor nok til at vi kunne uforstyrret være med hver vår gruppe der, og at den gir godt ly for vær og vind, noe vi trengte denne helgen (spesielt søndagen).

De som var på min gruppe var Kristin med Hera (hvit gjeterhund), Elisabeth med Louie (labradoodle), Cecilie med Jæger (Bernersennen), Kari med Zara (flat) og Torstein og Katrine med Max (flat). En herlig gjeng både hunder og førere. : )
Ellers var May Karin med og hjalp til på min gruppe. Det var veldig bra, tusen takk May Karin. Kari L. var først ut på lørdagen og demonstrerte med Evita hvordan øvelsen utføres med melding og det hele. Ekko viste også en flott minirundering med melding etter pausen denne dagen.

Vi startet med sosialiseringsring og alle hundene fikk så prøve seg på flying og eller enkeltslag og et overvær som avslutning på dagen.  Det er bare så lærerikt også for oss som holder kurs å se hvor ulike hundene er ut fra erfaring og individuelle egenskaper. Dette gjør at en må bruke tidligere erfaringer og tenke ut ulike måter å legge opp treningen på ut fra den enkelte ekvipasje. Utrolig spennende og gøy. Alle sammen både hunder og førere, var kjempeivrige og lærevillige. Det mye nytt hundeførerne skal lære, ikke minst det å være en god  figurant for hverandres hunder. En måtte teste ut mange ulike måter å belønne hundene på og ulike godbiter ble også prøvd ut. Det er fantastisk egentlig å se hvilken effekt "rett type" godbit (eller lek) kan ha på hundene. (og motsatt, he he) De var veldig flinke og jeg tror de alle sammen syns det var en kjekk og spennende måte å aktivisere hundene sine på.

Søndagen bøttet det ned og blåste godt, men inni skogen var det utrolig nok ganske så stille og fint så vi fikk satt opp teltene våre slik at vi kunne sitte tørt i pausen iallefall. Denne dagen fortsatte vi med flying og enkeltslag. For noen var enkeltslag metoden som passet best, andre brukte flying. Timene bare fløy avgårde og vi fikk tatt et kjapt overværssøk også idag. Nå håper jeg at vi med dette har gitt dem alle et lite innblikk i hva rundering dreier seg om, og forhåpentligvis fått "vekket interessen" for rundering hos deltakerne. De er iallefall veldig velkomne hvis de ønsker å satse på runderingstrening og vil trene sammen med oss på våre lørdagstreninger.

Her er noen bildeglimt fra helgen (ikke like lett å ta bilder av hunder i farta):

Begge gruppene hadde felles pause  

Tegner og forklarer, he he.

Zara er første hund ut

Her er det Zara som skal trene flying

Så er det Elisabeth med Louie sin tur  

Louie har "funnet" figgen.

Max på vei inn til en flott passering.

Max får belønning hos Kristin

Jæger er helt klar 

Jæger passerer også flott

Hera får belønningen sin

Hera på midtlinja

Takk til alle sammen for ei kjempeflott helg. Noen flere bilder ligger i mitt webalbum.

1 kommentar:

Tone sa...

Så flinke dokker e å holda kurs :-)
Håbe klubben vett å setta pris på innsatsen dokker gjør ;-))

Fin ny utforming på bloggen forresten - høstlig!