torsdag 6. oktober 2011

Kjempebra oppmøte på mandagstreningen!!

På mandag var det hele 11 stk som møtte opp til trening. Elisabeth har vært sååå flink og laget et mer strukturert opplegg for mandagstreningene fremover. Bra jobba Elisabeth!!

Her er noen av gjengen

Det var helt fullt med bil på p-plassen

Planen er at vi fokuserer på brukslydighetsøvelsene i klasse D og introduserer en ny øvelse hver mnd. Vi har selvfølgelig lov til å komme og trene det vi selv har lyst til. Å følge opplegget er helt frivillig. : ) Men jeg ser jo at det å ha en struktur og fast plan gjør at treningen blir mer målrettet, planmessig og bedre. Vi velger selv om vi ønsker å trene sammen med noen (to og to).
Elisabeth har satt opp en av oss som hovedansvarlig hver mandag, men hvis den "ansvarlige" ikke kommer, så blir det bare en av oss andre som overtar dette.
Alle i bruksgruppa har fått mail om opplegget av meg og vi bruker "Lydighetstrening i teori og praksis" hvis vi ikke har vært borti en øvelse før.

Den nye øvelsen på mandag var "gå foran i line". Ellers la vi inn øvelsene fellesdekk og tannvisning for de som ønsket å trene dette. Tror de fleste av oss valgte å bruke target som metode i innlæringen av øvelsen. Selv har jeg aldri før trent på denne øvelsen, men delmomentet å gå frem og touche en target det har vi jo vært borti. Jeg jobbet sammen med Katrine med Max.

Vi brukte hennes vannflaske som target og startet med snutetouch på denne. Det gikk fint på kort avstand. (2 -3 m), men det vi må jobbe mer med videre er å øke avstanden til targeten. Når jeg økte avstanden var hun ikke like kjapp til å skjønne hva hun skulle gjøre og begynte da å tilby andre ting eller vise frustrasjon. Farten mot target var ok i dag. De skal i denne øvelsen gå foran fører med slakk line, noe som jo kan bli en utfordring hvis hunden spurter i høyt tempo mot targeten. Så å lære inn rett fart må en fokusere på helt fra starten av. Tror nok at der er fare for at farten øker etterhvert som avstanden øker.
Tror det var slik at hvis hunden dra i båndet eller går for fort så skulle en stanse opp og avbryte øvelsen. Vi får se mer etterhvert hvordan det går. : )

I pausen prøvde vi ha en liten gjennomgang på hvordan det hadde gått for den enkelte. Dette tror jeg er lurt slik at vi kan få diskutert treningen og eventuelle utfordringer vi opplever. Det å hjelpe hverandre på denne måten er svært nyttig. Mens vi hadde pause så åpnet slusene seg og været ble ganske ufyselig etterhvert. På grunn av dette valgte flere å kaste inn håndkleet litt tidlig i kveld. Men vi fikk gjennomført en fellesdekk og tannvisning for de som ønsket det.
Maja lå fint under hele fellesdekken. Var kun innom for å belønne en gang eller to tror jeg. Er fornøyd med det. : )

Her øser det ned under fellesdekken (fra høyre Max, Maja og Hera)

Etter at alle hadde dratt hjem ville jeg ta meg en liten luftetur med Maja oppe i skogen. Hadde med hodelykta heldigvis, for nå var det beksvart inni skogen. Gikk innover runderingsløypa. Tenkte å gå opp til brua og tilbake på grusveien. Jeg gikk og gikk og havnet litt til høyre for midtlinja. Så ikke lenger enn hodelykta lyste og holdt til høyre for å treffe på bekken og følge denne opp til brua. "Trodde jeg"...... he he. Jo, jeg traff på bekken men fant ikke brua, hi hi. Jeg gikk og gikk og tenkte at nå måtte jeg snart komme til brua. Da ser jeg plutselig at der går en bratt skråning oppover på høyresiden. Hæ!! Jeg måtte le, er det mulig?? Etter å ha kommet litt nærmere skråningen ser jeg at joda, jeg har gått i ring og kommet over på andre siden av midtlinja og er på vei tilbake. He he, helt sykt at jeg kan gå så feil. I valpeskogen, den åpne fine skogen som jeg har vært i hundrevis av ganger. ; ) Jeg gikk og smålo for meg selv og fant ut at det nok var best å bare gå tilbake. Helt tydelig at det de sier om at en fort går i ring når en ikke kan se pga tåke eller mørke, stemmer.
Når jeg tenker meg om tror jeg at jeg har gjort det samme en gang før for lenge siden her på Sviland. Hi hi.

3 kommentarer:

Tone sa...

Du får ta med kompass neste gang...he..he.. og ta ut kompasskursen :-P

IKS sa...

Kjempe kjekt med masse folk på trening! Vi blir nok ofte å se på mandager, det er blitt Balder sin treningsdag :)

Gro sa...

Tone: Ja, burde nok det, he he.

Isabelle: Ja det var kjekt at dere også kom. : )
Han er flinkere enn du tror den der Baldergutten. : )