søndag 30. oktober 2011

På sporet etter Katrine

I går var det sporlørdag på Dale. Katrine, Gry og meg stilte opp til trening. Litt kald vind var der, men ellers var det opphold og greit vær. På grunn av dobbeltbooking kom også NRH til trening hit i dag, men det gikk fint. De var kun fire stk så vi fordelte terrenget greit.

Vi skulle være der vi pleier, i skogen ned mot sjøen. Vi kunne bruke begge sider av stien, noe vi også gjorde. Når det skal være litt lengde på spora og alle vil ha mer enn et spor så trenger vi såpass med plass. Gry og Katrine la ut hvert sitt litt kort spor først til egne hunder. Så la jeg ut et til Gry og et til Katrine som var litt lenger. Katrine la ut et spor til meg på høyresiden av stien og i tillegg fikk jeg hjelp av Gry til å legge et spor med tre sporkryssinger også på denne siden.

Til tross for merking av områdene vi skulle gå i, klarte jeg å rote meg borti Katrine sitt ene spor da jeg la ut til Gry. Så her fikk både Gry og Katrine hver sin utfordring. I tillegg var det en turgåer som ruslet rundt i området da jeg la ut spora. Min kryssing ville jo begge være litt klar over pga merking med bånd.

Etter spora var lagt gikk vi til bilene og der var Kari kommet med den nye valpen. Hun (Nicole) var bare såååå skjønn. Hun hilste og lekte litt med oss først, så fikk hun også hilse litt på hundene våre. Hun virker som en veldig stødig og uredd valp både i forhold til dyr og mennesker. Klær var visst noe hun likte godt å leke med, så både  luer og andre klær fikk seg en omgang med valpetennene. : ) Etter ei stund var hun nok sliten og trøtt og fikk seg en tur i bilen for å sove.

Ser litt trøtt ut her

Har du noe spennende inni jakken din eller? 

"Liggende figurant" er bare topp!!

Vi hadde litt lunsj og fikk trent noe melding med Silja. Så var det spora sin tur. Jeg ville følge med på de spora jeg la ut for både Gry og Katrine. Det gikk kjempeflott for begge to. Ikke problem der nei med å gå andre sine spor. : ) Max gikk veldig nøyaktig og fint og farten roet seg betraktelig i løpet av sporet. Silja og speeda litt i starten, men roet seg noe ned etterhvert og der det lå litt større godbitdepoer stoppet hun opp og spiste. Til og med sporkryssingene klarte hun bra.

Er det noe spor her da?? 

Joda, her bærer det avsted

Gry gjør seg klar

Og der var Silja igang

Maja fikk først gå det korte sporet med tre kryssinger. Her var kryssingene eldre enn selve sporet, noe som jo er lettere enn omvendt. Det gikk kjempeflott. Hun enset ikke kryssingene i det hele tatt. Vanligvis pleier hun sjekke dem ut iallefall. : )

Så var det Katrine sitt spor da vi skulle gå. Katrine hadde tenkt å være med for å se på, men da klokka nå var blitt ca halv tre så måtte hun dra hjem. Men Gry ville være med og det var jo koselig. Sporet var ifølge Katrine på 500 m, men GPS' dataene på pc'en hjemme viste 700 m. Jeg vet ikke helt hvorfor der var sånn forskjell??
Hun hadde lagt ut 4 gjenstander og merket kun start og slutt. Hun mente sporet ville bli ganske så utfordrende for Maja, noe det også viste seg å bli. : ) Sporet var ca 3,5 timer gammelt da vi startet. Vi startet med at Maja gikk rett over på en sporkryssing som Gry hadde laget da hun gikk ut kryssingene i det forrige sporet. Jeg visste jo om denne og ropte Maja tilbake og hun fant kjapt tilbake til rett spor.
Ikke så lenge etter å ha kryssa grøfta som er her fant vi første gjenstand. (en liten sokk) Maja fikk deilig kattemat som belønning. Så bar det videre. Nå kom der et skifte av underlag fra gress til barnålsbunn og her fikk hun sportap. (ikke så uvanlig da Maja ofte sliter mer på barnålsbunn) Hun begynte å lete og tar store sirkler. Jeg må da slippe lina og står i ro og venter. Maja raser rundt i ganske stor fart og da merker jeg det er vanskelig for meg å se når hun er på sporet igjen. Det blir en del vasing her med litt rundtomkring gåing før hun fortsetter og nå ser ut til å ha funnet igjen sporet.

Vi går og går og jeg synes Maja vimser fælt. Hun tar seg noen runder der jeg står i ro så alt rotet viser ikke på sporloggen. Terrenget er ganske ulendt med huller, steiner ol så jeg blir ganske så svett etterhvert. Maja roter seg også opp mot ei steinur, ser ut som hun er på spor, men meg og Gry mener at nei oppover der kan vel aldri Katrine ha gått...... (på sporloggen ser jeg at Katrine har måttet gå tilbake og krysset sitt eget spor et sted, og det kan jo være at det var akkurat her? ) Jeg finner også en gjenstand et lite stykke før denne ura (Maja fant den ikke så jeg bare plukket den med meg).

Det bærer videre over stokk og stein og Maja har tydelig en del sportap. Så kommer vi til et sted som Katrine hadde beskrevet for meg, der det henger masse plastflasker ol. i trærne. Rart dette, skjønner ikke hva som er hensikten med dette?? En grill stod det også rett ved. Maja fortsetter forbi dette området og plutselig er vi nede ved stien. Ingen slutt her, og jeg må rope Maja tilbake da det ser ut til at hun er på vei over stien.

Det blir en del roting her, og jeg prøver å ta Maja med meg tilbake til området med alle plastdingsene. Men så virker hun plutselig veldig bestemt på å gå mot venstre. Opp forbi noen steiner. Jeg går etter, men tror nå at vi er helt på viddene igjen og stanser Maja. Ikke har vi funnet flere gjenstander heller....... Bestemmer meg da for å sjekke på GPS'en. Jeg ser da at jammen er vi jo rett i sporet!!! Da er det bare å sette Maja igang igjen og hun går nå videre og finner slutten ikke mer enn ca 40 - 50 m derfra. YES!! Det var godt å finne slutten etter alt den jobbingen. Maja var ganske trøtt og sliten hun også for hun la seg rett ned etter å ha fortært belønningen.

Her er sporloggen fra sporet:

Katrine: gul, Maja og meg grønn

Litt rart og for da jeg gikk sporet var jeg helt sikker på at vi var helt på viddene mange ganger, og en ser jo rotingen på loggen. Men heeelt på jordet har vi jo ikke vært da. : ) Bra jobba Maja.

2 kommentarer:

Tone sa...

Sorry for dobbelbookinga...Jeg skal prøve å huske at dere er der hver siste lørdag i måneden. Det er ganske lenge siden NRH hadde trening på Dale en lørdag...

Bra spor, tross virringa. Du lærte sikkert mer av å gå dette sporet enn av mange av de spora man legger selv :-)

Gro sa...

Gikk jo helt fint å dele på terrenget. : )
Ja, det er nok sant at en lærer mye mer av å gå andres spor. Ser jeg enda trenger mye trening i å lese Maja.