torsdag 24. januar 2008

Hagl så store som erter....

Skulle på torsdagstreningen i dag og været så lovende ut på vei utover. Tok en kjapp luftetur først for Maja hadde ikke fått noe særlig tur tidligere.
Maja virket å være i noenlunde greit treningshumør, det kan nemlig variere det.....
I dag skulle vi repetere og øve videre på øvelser vi har hatt før. Veldig greit synes jeg, blir det for mange nye ting, har jeg lett for å glemme ut noen av de øvelsene vi har trenet på før. Det er ganske mange grunnferdighetsøvelser som skal trenes på, så det skal noe til å rekke over alt. Trente sammen med Kari og Evita i dag. Alltid greit å få tilbakemelding og hjelp under treningsøktene, synes jeg.

Startet med kontakt ved baklengs gange. (delmoment i fht fri ved fot)
Her har Maja blitt bedre til følge og samtidig holde kontakten mens jeg går. Kunne tenkt meg å ha henne enda litt nærmere meg. Må også passe på å bytte på hvilken hånd jeg belønner med, for hun har en tendens til å følge hånda og går da skjevt. Jeg trenger øve på å holde klikkeren i andre hånd. Rart hvordan det kan gå i baddel når en bytter hånd. Da begynner jeg å "klikke" med den jeg holder godbit i, og klikkerhånda havner plutselig bak på ryggen av en eller annen merkelig grunn...... he he, så det er der godbithånda pleier å være ja......

Midt i treninga hørte vi et voldsomt vindsus og "bråk" som nærmet seg. Så pisket haggelet plutselig ned. Og det var STORE hagl. AU, vondt gjorde det og. Jeg styrtet mot bilen. Maja ble nok litt redd av alt "styret" som vi gjorde ut av dette (ville hyl og løping mot bilene) og ville nesten ikke ut av bilen igjen etter at byga var over. He he, stakkar hun trodde visst at det var Kari som hadde "kastet haggelet" på henne for hun så ut som hun reagerte negativt på Kari etterpå. Måtte la Kari få gi henne litt kos og godbiter for å "gjøre det godt igjen".

Ellers trente jeg på doggie zen og target på flaske og musematte. Ser at jeg nok har "glemt litt ut" å trene doggie zen og bør prioritere dette noe mer. Target på flaske var det tydelig at hun husket fra sist og tok den med en gang. Musematte gikk også bra. Etter råd fra Karin kan jeg prøve å øke farten frem mot musemattta og dermed intensiteten i toutchen på matta, ved å bruke lek som belønning. Avstanden til matta kan så økes gradvis.

Lærte av Kari en måte å trene vekk hundens fokus på godbithånda, til fordel for fokus på fører med øyekontakt. Stilig å se hvor konsentrert Evita jobbet for å holde fokus på Kari's fjes istedenfor godbithånda som ble ført rundt foran henne. Det var bra jobbet Evita!

Alt i alt en fin treningsøkt til tross for haggelbyga som satte Maja litt ut i dag.

Deilig å komme hjem og slenge seg på sofa'n

3 kommentarer:

Aud Venke sa...

Skjønar det var dramatisk vér! Eg strevde lenge med at Ekko gjekk med for lang avstand når eg rygga. Det som hjelpte var ein ball. Han blei så fiksert på at eg hadde ein ball bak ryggen at han trødde meg på tærne og stirde meg rett i ansiktet. "Kom med den - eg gjer jo riktig"- skreik heile kroppen. Å få ein ball kasta i lufta inni mellom gjorde altså susen. Kanskje ei leike bak ryggen fristar Maja òg?

Gro sa...

Heia Aud Venke

Ja, kanskje eg skulle prøve det. Takk for tips, det er veldig greit. Er du frisk nok til å trene i morgen eller?

Aud Venke sa...

Frisk og frisk fru Blom. Ikkje heilt det, men så er det jo det at Ekko treng fysisk aktivitet for at eg skal kunne sløve resten av dagen... så truleg dukkar eg opp i morgon.