lørdag 19. januar 2008

Lek med figuranter og et "rolse-spor"

I dag var det trening i Skjævelandskogen, og tenk jeg klarte å være der kl. 09.15 i dag. Ikkje verst til å være meg. ; ) Rotla faktisk litt med å finne veien på "den nye veien". Tok av for tidlig to ganger he, he.
Vi var kun 4 stk som kom i dag. (Kari/Evita, Jan Erik/Uno, Aud Venke/Ekko og meg.) Men det er jo akkurat nok det, og dermed ble det også tid til to runder hver på hundene i dag.
Jeg la først ut et spor som skulle ligge til litt senere.
For Maja er det lek med figuranter som er i fokus for tiden. Ville prøve å gjøre det på samme måte som vi gjorde på Sviland, da Tone var figurant. Jeg valgte Kari og Aud Venke som figuranter i dag.

Jeg gikk først ut sammen med figurant til ca. 50 m. Figurant var blitt utstyrt med flere leker og godbiter og instruert til å være svært aktiv i leken. (jaktlek ser ut til å være det som tenner Maja mest så her må figurantene virkelig bevege seg og svette litt ja..)
De kan gjerne gi henne en godbit først, hvis hun ikke er "villig" til lek med en gang. Det går og an å bytte litt på lekene for å se hvilken hun foretrekker/velger.

Maja gikk relativt lett i lek. (Jeg har også laget noen flere nye leker, -har stappet et pipedyr inn i en ullsokk og bundet et tau i denne) Da leken var på sitt viltreste tok jeg Maja og gikk inn til midtlinja med henne. Stiller henne opp og sender ut. Hun stod vel ca. 1 sek før tok avgårde ut igjen ut til figurant. Jeg går kjapt ut selv og vi merker at Maja intensiverer leken når jeg er kommet ut. - Altså, det kan jo tyde på en viss utrygghet hos Maja, hun leker bedre når hun er trygg, dvs når jeg er kommet ut til figurant. Hmm...

Så gjorde vi det på samme vis med figurant nr. to. Denne gangen gikk hun også rimelig kjapt i lek først, men farten ut til figurant igjen fra midtlinja var ikke like bra som første gang. Igjen merker en godt at hun trenger min "støtte" der ute for å komme i skikkelig lek.

I pausen kom Marit og Jan Inge en tur innom med lille Punky. Hun fikk trene litt på flying og lek med figuranter før hun fikk hilse på og leke litt med Uno. Både Uno og Punky storkoste seg. Uno hadde virkelig godt "valpetekke" var en fin lekekompis for Punky.


I andre runde fant vi ut at Maja kun skulle få leke med figurantene på og rundt midtlinja. (mer som en sosialiseringsring) De kunne heller prøve å trekke henne ut mot skogen etterhvert. Jeg skal også prøve å trekke meg litt gradvis bort når hun leker bra. Det gikk greit i starten (etter litt lukting rundt omkring før hun kom i gang) , fikk lekt ganske bra og lenge med en av dem, som også trakk/lekte henne et stykke innover mot skogen. Etter dette var hun ikke like lett å få i lek, hun virket etterhvert rett og slett trøtt og lei av å leke, så vi avsluttet der med litt godbiter og kos. Tusen takk for god innsats Aud Venke og Kari.

Her er Aud Venke figurant

Ja ja, det ser ut til at det må fortsettes med å jobbes med lekingen. Så dere får forberede dere på mer svetting figuranter....... he he. Ikke alle hunder er like lette å belønne godt nok nei. Vil prøve å leke enda mer med henne hjemme også. Ikke minst det å prøve å få henne i lek med andre enn meg. : )

Maja i lek med Kari


Så var det sporet som stod for tur.
Det hadde ligget ca. tre timer, var ca. 150 m langt, lagt av meg selv og terrenget var barnålsbunn.
Det var også god vind i sporområdet. Maja fant rett og slett ikke sporet under oppsøket. Måtte sette henne rett på det og til og med da var det mye vimsing rundt omkring. Var innom det bra innimellom men fortsatte å miste det stadig vekk. Heldigvis var det ikke så langt spor, så vi kom oss da gjennom det etter en stund, og hun fant slutten heldigvis. Et skikkelig "rolse-spor" med andre ord. Det var nok for vanskelig for henne i dag med så pass lang liggetid, mye vind og vi gikk det rett etter siste økt med leking, uten pause.

Tok oss en liten luftetur sammen med Kari og Evita før vi dro hjemover. Rett etter vi hadde kommet oss i bilen kom regnet......he he, flaks. Vi hadde faktisk ikke hatt en dråpe regn hele treningen. : )

Se flere bilder i mitt fotoalbum

Vel hjemme fikk vi en kjekk overaskelse. Eirik gikk i gang og laget kjeeempegode lapper til hele familien. Deilig!!!!! Tusen takk Eirik.

2 kommentarer:

Aud Venke sa...

Stiller gjerne igjen som figurant. Det er godt å bli varm. Vi sit jo mykje i ro og ventar. Du har ei utfordring med å få Maja tent på det ho skal gjere. Men så kjekt det er når ho viser glimt av futt og fart. Eg trur du gjer rett når du vil fortsette med leik og la andre leike med henne.

Tone sa...

Så flott at dere får til leken med Maja.
Og de lappene så deilige ut - flinke Eirik :-)