søndag 22. mars 2009

Så var det lørdag og rundering igjen

I dag var det rundering i Skjævelandskogen, og vi var 7 stk som møtte på trening. Vi fant ut at vi ville bruke "hovedveien" som midtlinje, til tross for at en del av skogen på venstre siden er hugget ned.
Det var ganske tungt og ufremkommelig akkurat i dette området pga alle greinene og kvisten som lå her, og hundene viste tydelig at de ikke er dumme..... På vei ut til figurantene løp de over området, men da de ble kalt inn igjen etter belønning hos figurant, løp de konsekvent bakover og ut på veien, helt rundt og kom tilbake langs midtlinja. He he det var helt tydelig "letteste veien".

Det ble vel en 8 -9 slag på Maja i dag. Fokuset var å gradvis trappe ned på lyd-påvirkning ved å ta en runde rundt etter lydpåvirkningen. Der var en ganske god vind inn på venstre side så der ble stort sett bare denne brukt.
Hadde et slag på vindsiden der hun stoppet opp etter bare noen meter. Jeg ventet litt, men tok så noen løpesteg utover og da fortsatte hun. : )
Prøvde også to slag med "hare" på lesiden. (det 3. og 5. slaget) Dette fungerte bare sånn passe. Fikk ikke den effekten jeg hadde håpet på, nemlig økt fokus utover rett etter at vi er kommet tilbake til midtlinja fra funn på vindsiden.

Figurantene skulle også i dag forsøke å få Maja i lek etter de har gitt godbiter en stund. Dette fungerte bare på noen av slaga. Hun var ikke så lett å få i lek i dag så jeg.
Hmm, jeg må nok fundere litt på om jeg skal fortsette dette med leken. Det er nok en balansegang og jeg må vurdere om Maja egentlig opplever belønningen som positiv der ute, hvis det blir for mye "styr" med lekeforsøkene. Kanskje jeg bør kutte det helt ut igjen?? Usikker her, for håpet var jo at dette ville gjøre henne mer "giret" og bli en bedre forsterkning enn bare godbiter.

Lurer jo også litt på hvordan jeg skal trene inn passeringer med Maja. Er litt usikker på om hun vil miste fokuset hvis det går for lang tid etter en påvirkning. (hvis hun eks skal tas et stykke ut på motsatt side og holdes der av en medhjelper for så å passere meg på vei ut)
Foreløpig har jeg bare tatt henne en liten runde selv. Må vel snart bare prøve dette for å se hvordan det går.....? Men er redd for at hun er for lite "giret" og har for lite figurantsug.....
Ja ja, vi får se etterhvert. Kan kanskje få litt mer tips fra Tone til helgen, når vi skal ha siste dag av runderingskurset vårt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jeg er virkelig imponert over hvor flink maja har blitt til å rundere:)
Du har vært kjempeflink til å få henne fremover!
Stå på videre!!

Gro sa...

Takk skal du ha Marit!
Ikke alltid så lett å trene en hund som ikke er så giret på belønningene, he he! Men men, sånn er det jo bare. Må vri hjernen litt ekstra for å finne rette måte å trene inn momentene på, og til en viss grad bare godta at hun er slik hun er......