søndag 24. januar 2010

Tung rundering for både to og firbeinte

I dag skulle vi rundere på Sæland. Valgte løypa på andre siden av veien denne gangen. Her er det en bedre og tydeligere midtlinje. Eneste aberet var at den var full av snø, og dermed tung å gå i.  Vi var hele syv stk på trening i dag, så det ble en god del gåing (vassing) i snø ja. Inni skogen var det varierende snømengder. Noen steder dyp og tung snø, andre steder noe mindre, og både figuranter og hunder fikk skikkelig kjørt seg. Det tok også lenger tid enn vanlig, så det ble bare ei økt på alle i dag.
Det å rundere i ei ny løype tar også litt lenger tid. En trenger å gjøre seg kjent med terrenget som figurant, og finne ut raskeste og beste vei å trekke frem. Det hørtes en god del pusting og pesing og kvistknekk der ute fra skogen i dag, he he. (utrolig så godt en hører fotskritt i snø gitt)

Maja var fjerde mann ut. Aud Venke var midtlinjegeneral og Silje og May Karin figuranter. Mitt fokus i dag skulle etter planen være å trene fremdrift. Hvis vinden var gunstig skulle Maja sendes ut litt på nedsiden av figurantene. Da vil hun få ferten av fig etter å ha løpt rett ut, og dermed trekke frem til funn. Figurantene hadde med seg sløyfer for å sjekke vinden der ute. Der var tydelig svært skiftende vindforhold her i dag, så det ble vel bare på to av slaga at dette gikk etter planen. Men det er jo en god begynnelse. : )

Maja gikk knallbra i dag syns jeg, god fart (forholdene tatt i betraktning), rimelig beine fine utslag og hun trengte ikke noe påvirkning på noen av slaga. Det eneste var at hun mange steder løp rett tilbake til midtlinja etter funn, istedenfor å trekke skrått frem. Noe av skylda har nok snøen. Det var ganske så ufremkommelig enkelte steder og hun valgte letteste vei tilbake. I starten kjørte jeg flying, men mot slutten stoppet jeg henne på midtlinja rett og slett fordi hun trengte en liten stopp for å "få igjen pusten". Det var tydelig tungt å løpe i dag, ja.
Forresten fikk hun påvirkning på det siste slaget. Da hadde hun fått et utilsiktet blindslag først, og jeg valgte å trekke frem og sende en gang til på samme side. Maja stod hos meg på midtlinja mens figuranten trakk frem og ble plassert. Her trengte vi flere klapp fra figurant for å lokalisere hvor hun var, og det hørte jo Maja også, he he. Så det ble god fart ut på det siste slaget : ) Det ble totalt 8 slag i dag og det var nok det.

Fokuset videre fremover vil være på fremdrift og å begynne å legge inn blindslag. Vi er nok klare for det nå. Håper inderlig snøen er borte vekk til neste trening, som blir om 14 dager. (neste lørdag er det sporlørdag.)
Hadde en fin tur sammen med Silje, Pia og Selma som avsluttning på dagen. 

4 kommentarer:

Aud Venke sa...

Maja jobba knallbra. Ho har i det siste hatt ein kjempefin fart i sporet og ikkje ser ho ut til å gje seg heller, Ho ser glad ut der ho spring. Det utilsikta blinslaget viste at ho søkte framover og kom inn til midtlina ac seg sjølv etter å ha vore lant ute. Bra.

Einig med deg i å begynne med blindslag, men eg syns du og kan slå til med litt meldetrening. Men det ser du. I alle fall så har alt arbeidet (og tolmodet) du har lagt ned virka veldig positivt på Maja. Tenk på den hunden som var redd for å springe til figurantar, som gjekk lei etter to slag osv... Kanskje det er tankane på det som gjer at eg koser meg ekstra når eg ser Maja i arbeid no.

Tone sa...

Det hørres ud som både du/Maja og flerne av de andre har jobba bra siden sist kurs! Ska bli kjekt å se dokke i aksjon igjen om ikkje så lenge :-))

Gro sa...

Meldetrening ja, må prøve å jobbe mer med det og. Jeg må nok enda skille det veldig tydelig fra selve runderingen tror jeg, og få trent det i ulike miljø også i ulike terreng.

Har tenkt litt mer på det med fremdrift og. det at hun så lett tar samme vei tilbake. For hver gang hun gjør det blir hun jo bare bedre til det. Må nok legge litt mer trening i det også.

Kanskje hente litt oftere og selv og skrå fremover på vei tilbake? Kanskje be figurant trekke henne fremover i løypa etter belønning og selv trekke utover i skogen når jeg kaller henne inn etter belønning, for å motta henne der?
Kanskje bevisst trene på trekantinnkalling?
Kanskje alle disse tingene?

Det må jo på en eller annen måte bli "innebygget" hos hundene at de trekker frem etter å ha vært ute slik de skal gjøre det på blindslag.

Marit sa...

Skal si Maja har hatt fremgang i treningen! Moro å lese!