onsdag 9. mars 2011

Snødag og skitur

Våknet til en del mer snø enn det har vært. Det snødde enda og Maja så ut til å trives ute i snøfonna foran hytta.
Nedsnødde biler

En del snø på terassen også

I dag måtte skiene frem. Ikke så lett å gå på beina på tur i såpass mye snø. Tok med potesokkene til Maja i tilfelle hun skulle få mye klumper mellom tærne. Snøen var ganske våt så jeg ville først prøve uten å ta dem på. Veldig lett å miste dem når hun løper i dyp snø. Dro avgårde oppover mot vannet. Heldigvis hadde jeg i dag vinden i ryggen på vei oppover. Sikten var svært vekslende og der kom snøbyger innimellom. Litt tåke var der også.

På vei oppover mot vannet

Maja løp og løp i snøen, god trim for henne dette.....

Ikke særlig god sikt nei. 


Gikk langs Merstadvatnet og over mot det andre vannet som ligger lenger bak. Måtte et stykke nedover her før jeg fant en stein å krype inn bak for å få ly for vinden. 

En liten rast bak steinen her 

Maja sniker på kvikklunsjen jeg spiser

Etterhvert ble det dårligere og dårligere sikt. Ganske skummelt å sitte her og bare se hvitt rundt seg. Eneste sikkerhet jeg hadde for å kunne finne veien tilbake hvis tåka ikke forsvant var GPS'en. La den godt nedi lommen så den ikke skulle forsvinne. Tok ikke sjansen på å gå videre og snudde dermed her. Måtte pakke godt på meg for tilbaketuren for nå var det snøføyk og motvind. Heldigvis letta tåka litt innimellom så jeg fant greit veien tilbake.

Litt senere måtte vi ut igjen, denne gangen med bilen for å handle litt. Den var godt nediset og nedsnødd så måtte jobbe litt for å komme inn i den. Brøytebilen har jo kjørt en del ganger forbi på veien og dermed var det blitt en stor snøhaug bak bilen. Prøvde å rygge ut, men kom ikke av flekken. Gikk ut og prøve å grave vekk litt snø rundt hjula. Kom nå et stykke bakover men så var det full stopp. Måtte bare komme meg opp til hytta å hente spade og grave vekk mer snø.  Akkurat da kom han som eier hytta nedover, med spade. : ) Han hadde nok sett forsøka mine på å komme ut. Han måtte grave vekk en del snø under bilen og rundt før han og Eirik klarte brasene med å skue meg ut på veien. : )

Var litt spent på hvordan der så ut nedover bakkene i dag, men det gikk fint. Var kun bakken opp fra hyttebyen som var snødekket. Lenger nede var der nå kommet snø, men der lå ikke noe særlig på veien heldigvis.
Da vi kom tilbake etter å ha handlet hentet jeg en spade i hytta og gravde vekk en god del snø før jeg kjørte bilen inn på snuplassen.

1 kommentar:

Tone sa...

Oi, så mye snø det blei :-)
Kjekt å gå på ski tenker jeg. Godt du har gpsèn, men har du med kompass i tilfelle batteriene svikte el lign.? Greit å vite retningen en går i ellers er det lett å gå i ring...