mandag 24. mars 2008

1. påskedag og langtur på Lifjell

I dag var vi med Tone ig Isi på orienteringstur i Lifjell-området. Det ble en kjempeherlig tur. Godt å kunne gå langt igjen etter å ha hatt mye småturer inne på hytta. Vi startet fra parkeringsplassen kl.11.30 og der var det en del folk som var ute på tur. Mye familier med barn som var ute i finværet. De kom dragende med engangsgriller og poser med mat så her var det bare å holde hundene i bånd et stykke til vi fikk kommet oss litt mer inn i terrenget og vekk fra strandsiden.
Den første posten klarte vi faktisk ikke å finne. Der var bare ingen post der den skulle vært, kanskje noen har fjernet den??? Vi gikk videre og håpet det ikke var slik at de hadde "glemt" å sette ut årets poster her enda.

Tone ved en av postene
Men neida, de andre postene var på plass og vi gikk og vi gikk. Tok til sammen 17 poster i dag, noen lettere å finne enn andre. Det ble en lang tur og vi var ute i nesten 7 timer faktisk.
Været var jo kjempeflott når vi startet og vi kunne faktisk gå ganske lettkledd en del av turen. Blir jo alltid så god og varm når du går. Hadde en liten rast oppe ved Lifjell- senderen og da begynte det dale ned snøfiller og vinden økte litt på.

Her knipses det

Kunne se langt ute i horisonten at der nok ville komme flere snøbyger, men nå var vi så godt i gang så vi bare fortsatte. Opp og ned fjellsider. Fantastisk utsikt mange steder her.

Maja på en av toppene

Maja og Isi
Der er rett og slett nedoverbakkene som er verst for meg, for jeg har et kne som plutselig kan slå seg vrangt hvis det blir for mange og lange nedstigninger. Men i dag gikk det rimelig greit.
Mot slutten av turen begynte det å snø mer og mer og snøen la seg i terrenget. Men heldigvis så var vi i bilen på vei hjem da det skikkelige snøfallet begynte.

Se flere bilder fra turen her

3 kommentarer:

Tone sa...

Ja, det var en kjekk tur i godt lag!
Da går tia fort og vi (og hundene) blir så spreke så... :-)

Anonym sa...

Det ser ut så dåkke har kost dåkke masse Gro. :-) Bare et lite spørsmål angående det ene bildet. Det va vel ikkje et stup rett bortforbi hundene der vel??? Det ser sånn ut. Og det såg litt ekkelt ut når hundane va så nærme.

Glede oss masse te dåkke komme tebake på trening igjen.

Elisabeth

Gro sa...

Hei Elisabeth

Tror ikkje der va sånn kjempebratt akkurat der, men det e någe av det eg ikkje like, så eg går helst ikkje ut og ser ned de stupene som er. Maja derimot synes visst ikkje det gjør någe, hun har en tendens til å gå helt ut på kanten og sette seg. Eg har vært ganske redde mer enn ein gang og prøvd å rope henne vekk. Hundane har nok mye bedre kontroll og balanse enn oss i slike tilfeller. Ser bare kor lett de tar seg frem i de bratte fjellsidene vi går i. ;) Komme forresten på trening på torsdag.