lørdag 29. mars 2008

Flott lørdagstrening på Bore

Startet dagen med litt lufting sammen med Kari/Evita og Marit/Punky. Det regnet en del i begynnelsen, men der var ikke mye vind til en forandring. Men blir en først våt, blir en også fort kald, spesielt på hendene. (Klarer ikke ha hansker på under arbeidet med godbiter og radioer.)

Maja var andremann i dag, etter Ekko. Jeg var spent på hvordan Maja ville respondere på ny strategi i runderingstreningen. Vil prøve å kun bruke godbit og kos som belønning i en tid fremover. Dette for å se om det kan bryte det negative mønsteret hun ser ut til å ha kommet inn i ved å "stresse/mase" for å forsøke å få henne i lek ute hos hos figurantene. Noe som har resultert i liten/ingen motivasjon for å springe ut.
Valgte å kjøre med massiv påvirkning i dag og lot henne derfor få se at figuranten på le- siden sprang ut. Sendte henne umiddelbart og hun SPRANG AVGÅRDE!!!! :) Herlig å se henne løpe ivrig ut til figurant igjen. Hun fikk masse kos og godbit av Aud Venke som ble med tilbake til midtlinja etterpå.
Så gjentok jeg det samme på vindsiden. Kari løp ut og jeg sendte Maja avgårde. Nok et flott slag der hun sprang utover. Funn med godbit og kos. Også på det tredje slaget valgte jeg samme påvirkning, og igjen løp Maja ut i god fart. Stoppet der. Vil kun kjøre korte økter med henne nå.

Så var det en del jobbing med de andre hundene, før det igjen var Maja sin tur. Valgte å sende på le-siden først med samme metode som sist, at figurant løp synlig ut. Maja sprang i fint driv utover. Det var virkelig kjekt å oppleve dette etter en del nedturer og manglende motivasjon hos Maja, og også etterhvert hos meg. Nå har vi også hatt en god lang pause fra hele runderingen en stund.
På andre slaget gikk figurant ut uten at Maja fikk se det. Hun virket ganske giret og klar (hadde jo også vinden til hjelp her), men jeg valgte allikevel å få en oppdukk fra figurant. Det gikk flott og Maja løp ut i god fart.
Tredje slaget ble det også en oppdukk og dette ble nok et bra slag. Siden det nå gikk så bra ville jeg prøve med et slag til på vindsiden. Prøvde med lydpåvirkning her (+ vind). Plutselig var hun ikke like kjapp ut og hun stanset opp to ganger på veien og luktet litt, men fortsatte etterpå uten mer påvirkning.
Da tenkte jeg at det kanskje var dumt å avslutte med et litt dårlig slag og ville prøve et til.... (teite meg).
Fikk full påvirkning med figurant som løp ut, men allikevel stoppet Maja opp ....snudde seg og kikket på meg. Valgte å kalle henne inn igjen for så å få et oppdukk fra figurant. Hun løp da utover, men så stoppet hun igjen.... og kikket mot meg. Æsj så dumt, nå som det gikk så bra. Skulle jo bare stanset etter tredje slaget..... Jeg tok så noen steg mot henne som en hjelp, og da sprang hun plutselig avgårde. Det var nå bra det da...... avsluttet der.

Jeg får huske på fremover å rett og slett bare ta en to tre slag, selv om hun da virker giret og lysten på å fortsette. Får heller prøve å få til litt flere omganger med henne. Vil også fortsette med kun godbit og kos som belønning . Det ser ut til at det kan ha hatt en effekt på Majas motivasjon. Så får vi se videre hvordan det går.....

Nå var været etterhvert blitt riktig så flott, så vi hadde en liten kaffepause før en avsluttende økt med meldingstrening for Ekko.Gikk så litt tur sammen med Kariene + hunder før de dro hjem. En herlig gjeng med goldens.
Selv fortsatte jeg på en litt lenger tur. Var faktisk et deilig "vårvær", med litt sol og greier. Ble ganske så varmt å gå med alle de klærne jeg hadde på meg, puh. Gikk alikevel en god tur både i sanddynene og nede på stranda. Fikk knipset litt bilder også i finværet.


Se flere bilder her

5 kommentarer:

Aud Venke sa...

Flotte bilete, Gro!
Kanskje Maja kan ta to tre slag innimellom oss andre. Eg er einig i at ho starta veldig bra. Verka ivrig då ho kom fram. Tenkte at ho kanskje burde fått rundslikt oss eindå meir for det var det ho ville ;-). Ho er god på klining den der dama....

Tone sa...

Flott at det gikk bra på treningen.

Godbiter kan fungere veldig bra på hunder som ikke har så mye lekelyst. Figurantarbeidet er veldig, veldig viktig. Faktisk det aller viktigste i runderingstreningen. Det er også viktig at figurantene gjemmer seg veldig godt. Man må ligge på bakken, helst slik at hundene ikke får øye på en før de er like ved. Faren hvis de ser figurantene når de nærmer seg er at de da kan stoppe opp for å "speide" etter figuranter. Ser de ingen, så løper de kanskje inn igjen, istedenfor å søke aktivt med nesen.

Ang det å bare ta 2-3 slag.
Det som kan skje når du "fast" kjører 2-3 slag, er at da blir det slik det gjøres i hundens "hode"...

Hvis man da tar flere slag, blir det stopp.
Prøv å variere mest mulig, men uten at hun går lei.

En økt bare et slag + ev la henne se noen løpe ut som hun ikke får løpe etter...(før neste økt).
Så neste gang 3 slag, så to + se noen løpe ut. Så 4 slag, neste gang 1 osv osv.
Lurt det der som Aud V sier her, å ta Maja innimellom de andre hundene. Det burde gå bra siden du kjører så korte økter. Da får hun raskere repetisjoner og raskere læring.

Ideelt sett burde du i en periode trene mer enn en gang pr uke også... Det kan være lenge med en uke mellom hver gang.
Du får "sparke" ut Roald og guttene... :-)

Gro sa...

Aud Venke: Flott hvis jeg kan få ta flere korte runder innimellom..
Og masse klining kan kanskje og hjelpe så hvis hun vil og får lov så er jo det flott... :)(spørs om de andre er enige i det da....he he, men som figurant skal en jo alltid gjøre som en blir bedt om..)

Tone: Tror nok vi er flere som kan bli flinkere i figurantarbeidet ja, og gjemme oss enda bedre.
Høres også veldig lurt ut det med å variere på slaga. Har ikke tenkt på det før. Kanskje det også er lurt å variere mellom vanlige runderingsslag og overværsøkter?
At det blir for sjelden trening er nok også et poeng, det går jo av og til mer enn en uke mellom pga andre ting som skjer i helgene... så da blir det liten fremdrift.
Kan være lettere sagt enn gjort å få med gutta hjemme på det.... Der er jo siddisgjengen som trener på søndagene også, men jeg har jo også et behov for å sove ut en av dagene i helga. Iallefall når jeg ofte får for lite søvn i løpet av uka pga søvnproblemer til tider. Og så er det jo utrolig godt med de langturene vi pleier å ha på søndagene da.

Takk for gode tips begge to!!

Anonym sa...

Så kjekt at Maja var mer motivert denne gangen da. På tross av litt feiling på når en ska avslutta (som e ein ganske vanlig feil)så har det jo då blitt bedre. Så gøy :-)

Tone sa...

Ja det er deilig og viktig å få sove ut ivertfall en gang pr uke..., så du må ikke trene på søndagene. Synes også de lange turene våre da er veldig kjekke :-P

Tenkte mer på en ukedag, men da er det vel travelt nok.

Ja bare du er klar over (og det er du jo..) at i perioder med lite trening så kan det bli liten fremdrift, så er jo ikke det så farlig.
Det viktigste er jo at du og Maja har det kjekt sammen!