søndag 9. mars 2008

Pasjon 08 - Da Middelalderen inntok Stavanger


Lørdag 8. mars var det duket for Pasjon 08 i Stavanger. Min yngste sønn var med, sammen med alle 6. klassingene på Hundvåg skole. Det var også Lassa skole sine 6. klassinger og jeg måtte selvfølgelig til byen for å få med meg denne begivenheten. Det ble en lang, våt og kald dag, men også utrolig spennende. Alle skolene startet dagen med å få vise frem litt hver av sine forestillinger på Arneageren. Utrolig hvor mye arbeid skolene har lagt ned i dette prosjektet. Elevene var utstyrt med fantastiske kostymer og flotte middelalder -rekvisitter var laget.
Etter fremføringene var det åpning av Pasjon 08 på torget utenfor domkirken med diverse taler og greier. Så gikk den store gjøglerparaden av stabelen. Der deltok selvsagt elevene fra de 9 skolene som var med, samt gjøglere, ridderne og mange flere middelalderkledde folk.

Hundvåg skole (Eirik og Mats ca midt i bildet)

Lassa skole med sin Askepott til hest

Værgudene var ikke med oss på denne dagen. Det var vind, regn og atter regn. Til slutt var det den store ridderturneringen som gikk av stabelen. Den var i skolegården til Kongsgård skole og og store tribuner var satt opp til publikum. Her var det seks dyktige riddere som viste sine fantastiske kunsterstykker i en konkurranse som innebar både fart og presisjon. Det gikk i full galopp så søla skvatt. Alt til ære for "kongen" samt seks "prinsesser" som ridderne selv valgte ut blant publikum. De ble geleidet opp på "kongetribunen" og satt der (under tak, heldiggrisene) og overvar turneringen. Det var en virkelig flott oppvisning, og selv om vi var både våte og kalde var det verdt det.

Ridder i full galopp

Gjøglere i flammehav

Se flere bilder i mitt fotoalbum

Ingen kommentarer: