mandag 3. mars 2008

Søndagstur og SOL!!!

I dag dro meg og Tone ut på en litt lengre søndagstur med hundene. Turen gikk til Alsvikområdet.
De hadde jo tidligere meldt ganske så fint vær, men fra starten av så regnet det litt og var ganske så grått. Etterhvert "skein" det opp og ble også en del SOL. Deilig!!! Det føles som evigheter siden....

Solskinn

Mer solskinn

Selv om det var litt vind blir vi alltid gode og varme når vi går. Hundene storkoste seg. Vi fulgte litt turstier i området, men var også en del ute i terrenget utenfor stiene. Der var også en god del gjerder i dette området, da dette i vår/sommerhalvåret er beitemark for både storfe og sau.
Og i dag klarte Maja å gå over to gjerdeklyvere. Kjempestilig Maja! Hun måtte hjelpes litt i starten, men etter et par trinn oppover kunne jeg slippe og hun klatret selv over. Passer på å prøve på de klyverene som ikke er for bratte og ikke har skummel piggtråd øverst. Siden hun enda er uerfaren i denne klatrekunsten er jeg litt redd for at hun skal skade seg, men i dag gikk det jo kjempefint. Et sted måtte vi faktisk løfte hundene over et gjerde der det ikke var klyver og ikke mulig for dem å komme under. Gikk bra det og, men det var godt å være to til å løfte Maja. Hun er jo litt tyngre enn Isi, som også er vant med å nærmest bli "kastet over" gjerder når Tone er ute på leteaksjoner eller trening med NRH. Må man over gjerder så må man over gjerder......... sånn er det bare.
Verre kan det av og til være for oss tobeinte som ikke alltid kan krype under slik hundene ofte kan, eller har noen som kan "kaste oss over". Men i dag er buksene fortsatt like hele og godt er det.... ; )

Matpause

Tok en god pause med mat og drikke underveis og der var mange fine utsiktstopper på turen. Virkelig herlig å gå litt lengre turer og på litt andre steder enn de vanlige "hverdagsturene". Og ikke minst i FINT VÆR!!!
Vi var ute i vel tre timer tror jeg. Håper på flere slike fine dager i tiden som kommer. Bare synd vi snart kommer til den tida på året som beitedyra blir sluppet ut. Det er jo en del av dem i vår region. Da blir straks det litt mer begrensninger på hvor en kan gå hele turen med hundene løse.....

Flott utsikt

1 kommentar:

Aud Venke sa...

Deilig! Vi skulle hatt slike område heile året! Det er då ein er glad ein ahr hund for dei får oss ut.