søndag 11. oktober 2009

Nok en fin orienteringsdag i Brekko

I dag ville Tone og meg reise opp og ta de siste postene i Brekko. Der var fem igjen som vi ikke hadde tatt sist. Været var bedre enn forrige søndag. Ikke en dråpe regn, og ganske så lettskyet etterhvert. God vind på toppene var det, og i dag var alle postene oppe på div. "koller", så det ble en del opp og ned gåing. Vi gikk utenom grusstiene nesten hele turen.

Maja på en av kollene

En av postene sleit vi med. Vi trålet det som var av koller i nærheten av der den skulle vært, men fant den ikke. Den var rett og slett borte vekk. Vi ringte og gav beskjed om dette til rette vedkommende. På vei nedover igjen gikk Tone innom en liten kolle, bare for sikkerhets skyld. Og der var den jommen. På helt feil sted ifølge kartet, men kjekt å finne den var det jo. Vi måtte jo ringe opp igjen til denne mannen og gi beskjed om at den var funnet, men at den var på feil kolle.

Den ant siste toppen var omkranset av tett skog. Vi måtte "brase oss gjennom" tett, tett granskog. Ikke særlig behagelig, nei. Se bare her:

Her er Tone på vei gjennom


Gjennom her kom vi

Oppe på toppen

Flott utsikt

På vei ned igjen et litt annet sted, gikk vi plutselig rett på en haug med Piggsopp. De vokste langt innunder granskogen og de var stoooore og fine. Tone fikk "blod på tann" og bare måtte plukke disse flotte soppene. Hun bante seg vei på alle fire inn under grankvistene. He he, et ganske artig syn egentlig. Måtte knipse litt av "ferden".

Seee sååå store

På vei inn mot soppen

Kor blei du av?

På vei ut igjen med fangsten

Siste del av turen gikk på grusstien tilbake til bilene. Det var en flott tur på ca 6 km, og vi var ute i fire timer.
Der er skikkelig flotte høstfarger i fjellet nå. Her er noen fine høstbilder fra turen. Flere bilder finner du her.

Tatt med zoom, så litt uskarpt

Flott landskap

Blå himmel titter frem

Ned mot veien her skal vi

1 kommentar:

Tone sa...

Ja, det er gøy å orientere - og å være lenge ute :-)
Knallheldige med været også - takk for turen!
Soppen er nå renset og klar til uka som kommer. Det blir nok noen soppmiddager fremover, må bare spise opp traktkantarellene vi plukket sist ;-) Fangsten i dag var på ca 0,5 kg - på bare 4 minutter...