søndag 4. oktober 2009

Shaping

På torsdagskurset var det mer shaping på programmet. Torhild og meg jobbet sammen.

APPORT
Startet på apportbukken i kveld og hadde to økter med denne. Hun er nå mye mer villig til selv å oppsøke apporten når den holdes foran henne. Hun trenger ikke mange klikk på å legge munnen rundt, men holder fortsatt ikke fast. Prøvde etterhvert såvidt å slippe den litt når hun hadde den i munnen. Må være kjapp med klikket.

Arne bad meg prøve å først la henne apportere noe annet (løsbittet), for så å legge ned apportbukken og se om hun ville prøve å plukke opp denne også. Da jeg prøvde dette ser hun ut som om hun har veldig lyst å plukke den opp, men hun gir opp og blir litt frustrert. Arne holder da opp apportbukken. Hun tok den og holdt i ca 1 sek. Flott!! Prøvde en gang til, men da gikk det ikke så bra. Må jobbe mer med dette hjemme. Utfordringen blir å klikke til rett tid. Ikke klikke i det hun slipper. Kanskje bevegelse også vil være lurt å prøve.

STOL
Prøvde først med en vanlig strandstol. I dag var hun kjapt oppi stolen med frembeina. Videre ble hun litt hekta på å krafse med en labb på stolryggen, men ville ikke helt oppi.

I neste økt fikk vi låne stolen til Arne. Den er større og mer stabil enn de andre stolene. Det samme skjedde her, frambeina oppi og krafsing på stolryggen. Så plutselig begynte hun å løfte såvidt på bakbeina, men helt oppi kom hun ikke.
Til slutt brukte jeg kommando "opp" til henne for å se om hun da våget seg oppi. Og vips så jumpet hun oppi, he he. Vel oppi stolen fortsatte hun å jobbe. Hun reiste seg forsiktig litt opp med rumpa til en frivillig stå. Dette har jeg gjort en del når hun er oppå steiner eller benker ute på tur.
OK, det ble ikke helt shaping dette her med å få henne helt oppi stolen, men det var kjekt å få henne oppi alikevel. : )

Kanskje Arne planlegger at vi skal ha konkurranse med stol-leken en eller annen gang....... he he.

Era imponerte i dag med sin utrolige fart og intensitet under shaping på eska. Hun nærmest danset rundt for å prøve ut ulike atferder når hun ble "feilet". He he, stilig å se på.

Vi avslutta med sitteleken. (ikke på stoler da) Vi går rundt omkring med hundene. Arne kommanderer sitt. Den av hundene som er sist til å sette seg ryker ut. Maja og meg hang med ganske lenge, men det var Elisabeth og Faya som gikk av med seieren. : )

Ingen kommentarer: