fredag 9. oktober 2009

"Teltkos" på OD

Ankom trening i går i oppholdsvær, men med mange mørke truende skyer på himmelen. Værmeldingen hadde lovet regn og stiv kuling til kvelden, men vi var fem stk som alikevel møtte opp til trening. Anne Lise, vår reddende engel, var der heldigvis også, og hun hadde med seg presenningen sin. Vi fant ut at vi ville slå opp denne mellom et par biler, slik at vi iallefall kunne sitte tørt i pausene.
Som sagt så gjort, og det ble riktig så koselig.

"Teltet" vårt

Torhild, Anne Lise og Elisabeth

Ikke før vi hadde fått den opp, så åpnet slusene seg, og vinden økte på. Så vi satt der under og pratet, drakk kaffe og spiste kjeks, mens regnet plasket, vinden ulte og presenningen blafret verre og verre.
Vi satt...., og vi satt......, og vi satt...... ingen hadde lyst til å gå ut å trene i det været. Ikke så det ut til å bare være en byge heller......
Ja, ja, vi hadde det jo kjempekoselig vi, som vanlig, he he.

Meg og Silje

Bare blide fjes

Så avtok regnet litt, og vi vurderte om vi bare skulle ta en liten tur med hundene istedenfor å trene. Men da måtte vi jo rigge ned det flotte "teltet" og det fristet ikke så voldsomt. Nå sluttet det nesten helt å regne så da fant vi ut at nei, nå fikk vi ta oss sammen og trene litt iallefall.
Vi tok ut alle hundene og hadde egentrening hver for oss i starten.

Jeg trente på høyre og venstre fot, litt rygging og apportbukken. Etterhvert ble det og litt meldetrening og innkalling i tillegg.

Høyre fot går nå veldig bra. hun øker farten idet jeg snur meg for å komme opp ved siden og tar kontakt. Veldig bra!!!
Ryggingen gikk sånn passe og på apportbukken er vi ikke kommet noe særlig videre. Det ble en aaaaalt for lang økt. Alle trente med sine hunder for at det skulle bli mest mulig effektivt, og da glemmer jeg helt ut å legge inn de viktige pausene mellom øktene. Kaldt var det og så det føltes best å være i bevegelse hele tiden.

Maja var nok allerede trøtt i hodet da jeg fant ut at jeg ville ha litt meldetrening. Silje hjalp til. Tok kun trinn 2 idag. (fra Silje og inn til meg forså å få påvise) Maja "datt helt ut" og stod både "vinter og vår" hos Silje med løsbittet i munnen, før hun fant det for godt å luske inn til meg for avlevering. Hadde noen flere forsøk, men de gikk ikke noe særlig bedre.
Uff, så TEIT jeg er. Jeg burde selvsagt stoppet etter første forsøk. Iallefall etter andre......, stønn!!!

Avsluttet med 3 innkallinger. I dag ville hun ikke bli sittende alene, mens jeg gikk ifra. Hun reiste seg flere ganger og tuslet etter. Fikk hjelp av Anne Lise som holdt henne. Fikk litt fart på henne ved å løpe fra henne etter innkallingen. OK, greit nok, men hun har hatt mye bedre fart når jeg har trent dette alene på tur i det siste.

Alle var nå kalde og ville dra hjem. Vi pakket ihop "teltet" og folk dro hjem. Jeg tok en liten rusletur i sørmarka med Maja først. Heldigvis hadde jeg hodelykta med meg i dag. : )

4 kommentarer:

Aud Venke sa...

He, he. Kjent stil skjønar eg. Det er jo godt å få prate òg! Smart løysing. Men det var nå godt at de fekk trent òg :)

Elisabeth sa...

Ja det var en smule surt den dagen :-) Godt me kan kose oss i regnet og :-)

E det ikkje rart at me aldri lære når det e lurt å stoppe treningsøkta. Eg og holde ofte på alt for lenge. Vil bare litt til. Og så e feilen gjort. Tror me må varra flinke å stoppa kvarandre sånn at me ikkje gjør slike feil.

Gro sa...

Kjent stil ja. Du kunne bare vært med Aud Venke, hadde ikkje gjort så mye om Ekko ikkje var med, he he.

Elisabeth: Ja, det er så sant, me må stoppe hverandre. Derfor er det ikkje lurt å trene alene, he he.

Tone sa...

Det e herlig med en slik presenning ja, det blir ordentlig koselig :-)
Viktig å sitte tørt, men ikkje heile kvelden... ;-)