lørdag 16. januar 2010

Oppfriskning av div. grunnferdigheter

Kurset med Arne er startet opp igjen i p-huset på Forus. Vi starter med grunnferdighetene. Denne gangen var det høyre venstre fot, rygging, frivillig sitt - dekk - stå foran fører og frivillig sitt - dekk -  stå mens en beveger seg bakover som skulle fokuseres på. Vi velger å jobbe med de vi har behov for å jobbe med.

Jeg ville jobbe med frivillig stå, samt gå bakover og få frivillig stå der også. I tillegg må jeg jobbe med øyekontakt under ryggingen. Var også innom sitt i front og under gange bakover.

Meg og Torhild jobbet sammen i dag. Startet med frivillig stå i front. Her gjelder det å klikke kjapt i starten, før hundene begynner å tilby andre ting enn stå. (Maja tilbudte den leeeeengste "sitte bamse" hun noengang har hatt)
Kaster godbiten litt vekk for å få henne inn igjen i en ny stå. Litt utfordring å få Maja til å komme inn til meg i ny stå, fordi når jeg kaster godbiten litt bort så kan hun finne på å bli stående et stykke fra meg, istedenfor å komme inntil.   "Latskapen lenge leve....." Hvorfor skal jeg helt inn dit??- det er jo her ute godbitene blir servert....."

Dette skjedde også når jeg begynte å gå bakover for å få ståen her. Da kom Torhild til unnsetning. "Hvorfor belønner du ikke med godbit i hånda?" "Da vil hun jo komme tettere inntil deg......"   Ehhh, ja hvorfor gjør jeg ikke det..... Det hjalp betraktelig, he he. Så greit å ha et klartenkt hode som ser på, og gir innspill. ;-)

Under ryggingen med øyekontakt går det bedre, men vi har et stykke igjen for å få noe lengde på øvelsen. Maja syns tydeligvis det er noe vanskelig å både se opp og rygge samtidig. Skulle nesten tro hun var mann.  "Gjøre to ting på en gang, nei det går ikke....."
Dessuten ser det ut til at Maja forbinder ryggingen med å lage litt boffe lyder, i tillegg til å ta små hopp/dansetrinn med beina, he he. Hun er et ganske artig syn når hun holder på med rygging egentlig. ;-)

Ville også sjekke ut/friske opp frivillig sitt i front, og deretter gå bakover og få sitten frivillig der og. I front gikk det veldig greit, men da jeg begynte på å gå bakover så stoppet det plutselig opp. Repetisjonsklok...... har du ikke hørt om det Maja?? Både sitt, dekk og stå under baklengs gange har vi dessuten hatt inne på repertoaret tidligere......men det er visst leeeenge siden det. : )
He he, fikk ikke tid til mer, så dette må vi jobbe mer med hjemme.

Avsluttet kvelden med en koselig rusletur og prat sammen med noen av de andre. Jeg fikk også en skikkelig koserunde med Silje sin Selma. Hun fikk komme ut av bilen og sosialiseres litt med Maja og Era. Hun er  bare en helt herlig valp, spør du meg. Virker trygg og god i forhold til både folk og dyr.

3 kommentarer:

Aud Venke sa...

Så mykje de fekk trent på! KOffor trente du på at hunden skulle rygge no? Eg fekk ikkje med meg at det var ei av oppgåvene. Ikkje det, er det noko Ekko ikkje skal trne på så er det det. Han blir jo så opphengt :). Kjekk tur etter treninga og god prat etter det.

Elisabeth sa...

Nei, den oppgaven fikk ikke jeg heller med meg. Men Maja er utrolig søt når hun rygger. :-) Kjekt hun klarte en laaaaaaaaang sitte bamse. Faya har noe å lære av Maja der. :-) Det er en god fordel å ha Torhild med seg til tider ja. Hun er utrolig dyktig å se våre feil og rette oss opp i det.

Gro sa...

Ehh, eg var så sikker på at rygging var en av oppgavene, men når eg sjekker mailen nå, så er det ikkje det. He he, eg tror nok at eg har blingsa litt ja, eller at gå bakover har blitt rygging i mitt hode. ;-)

Men det er rygging i fotposisjon og ikke foran meg jeg trener på.

Ser ellers at det er lett å glemme ut å trene jevnlig på ting, og spesielt frivillige atferder når en først har satt kommando på.