fredag 13. november 2009

Meldetrening + litt av hvert

Vi var fem stk som møttes til egentrening i kveld på OD. Startet med fellesdekk. Her var Maja veldig urolig, dvs hun reiste seg opp i ett sett. Merkelig, slik har hun ikke vært før. Jeg måtte derfor stå ganske nær henne og belønne hyppig. Brukte også omvendt lokking noe.
Dette kan muligens ha sammenheng med at vi har trent mye innkalling i det siste, under formasjonstreningen vår. Virket som om hun lå og forventet en innkalling og dermed "tjuvstartet" hele tiden.

Ellers fokuserte jeg hovedsaklig på meldetrening i dag. Fikk to gode økter sammen med Aud Venke.

1.økt. Hadde tre flotte repetisjoner. Startet rett på hele kjeden, men med kort avstand (ca 10 m). Fin fart hele tiden, og ikke nøling hos figurant da hun hentet bittet.

2.økt: Flyttet oss nå over på neste p-plass og hadde lenger avstand (ca 20m). Fikk også låne Aud Venke sin påvisningsline. Har ikke prøvd med line på henne før. Denne gangen ble det litt nøling hos figurant. Hun tar ikke bittet, men blir stående og "vente på belønning", snur så for å løpe tilbake, men kommer visst plutselig på at hun har glemt noe. snur tilbake igjen, tar opp bittet, som fortsatt ligger på bakken foran figurant, og kommer fint inn med det. Ser ut til at hun reagerte litt på at hun hadde lina hengende etter på påvisningen.

På andre repetisjon tar hun bittet med en gang, snur og kommer mot meg. Så snur hun plutselig og går tilbake til fig. hun tydelig prøver seg på en "snarvei" til belønningen (holder hele tiden fast på bittet). Da det ikke skjer noe, snur hun og kommer fint inn med bittet. Større fart ut på påvisning denne gang.

Siste repetisjon var grei. Ikke noe stopp hos figurant, kommer fint inn og avleverer for så å påvise. Er godt fornøyd med dette. Ser at kjeden begynner å "gli inn". Må bare gradvis øke avstanden, trene i ulike miljøer og kanskje etterhvert forsøke å "gjemme" bittet noe, slik at hun aktivt må lete etter det når hun kommer ut til figurant.

Trente ellers litt på bukk. Her er det begynt å løsne bittelitt iallefall. Mer bøy i frembeina nå, men hun har en tendens til av og til gå ned i dekk. Bruker target på fing istedenfor godbit i hånda. Egget ble også hentet frem. Det er lenge siden jeg trente på det. Hun tar raskt sitt/dekk markeringen på dette, og søker etter egget når jeg gjemmer det i kanten på hekken.
Tok  frem to egg helt på slutten. (et med lukt og ett uten) Hun valgte og markerte faktisk rett egg alle gangene i dag, men tror vel egentlig at det er flaks, he he. Dette fordi hun ikke alltid snuser på begge egga, før hun velger å markere. Asluttet kvelden med en kosetur sammen med Torhild og Era.

1 kommentar:

Aud Venke sa...

Eg syns Maja var kjempeflink denne gongen. Ho hadde fin fart, tok bittet fort og visste ka ho skulle. Skjønar godt at ho vil ta ein snarveg når ho veit eg sit med premien bakpå ryggen :)