søndag 8. november 2009

To gode runderingsøkter i Skjævelandskogen

I dag var vi 5 stk som skulle rundere på Skjæveland. I tillegg hadde vi med oss to av kursdeltakerne fra runderingskurset,  som med dette avsluttet kurset sitt sammen med oss. Det var Molly (golden, 2,5 år) og Balder (golden, 5 mnd). Kursdeltakerne deltok som på en "vanlig trening",  dvs de prøvde seg også som figuranter for våre hunder. Det med figurantarbeidet er veldig viktig når en skal trene rundering,  i tillegg til arbeid med egen hund.
Begge de to "kurshundene" imponerte oss stort. Det var tydelig de også hadde trent litt på egenhånd siden forrige kurshelg. Dere er hjertelig velkomne til å fortsette å trene sammen med oss videre.

Maja var fjerde hund ut i dag. Jeg ville denne gangen ha en flyingøkt med fokus på passeringer. Vinden var gunstig for å unngå sporløsninger. Jeg startet med figurantene på ca 30m på de første slaga og økte avstanden etterhvert ut mot 50m. På første slaget ville jeg ha en påvirkning. Det gikk flott og Maja hadde fine passeringer og ingen stopp. En gang stanset jeg henne på midtlinja fordi hun hadde hatt en passering, på vei over fra venstresiden,  som var litt for langt fra meg. (ca 5-6 m)  Etter stoppen valgte jeg å få en påvirkning fra Marina som lå på høyresiden. Helt mot slutten trakk jeg figurantene litt nærmere for å strekke økta litt. Avsluttet etter en 10-11 slag. Hele økta kalte jeg henne inn etter belønningen hos figurant. Figurantene gav tilbakemelding etter økta at jeg sikkert kan prøve å la være å kalle inn, og kun la figurantene bli passive. Så kan jeg heller rope når jeg ser henne slik at hun trekker frem til der jeg står. Flott økt dette, med god fart både ut og inn. (slo over i trav på siste slaget, men øker farten på vei utover)

Etter at alle hadde hatt ei økt hver hadde vi pause. Det var flere som måtte dra hjem etter pausen, men vi var tre stk som ble igjen og ønsket ei økt til.
Selv ville jeg trene litt melding, i tillegg til ei kort økt til med flying, der figurantene gikk forholdsvis raskt ut på 50 m.

Startet med to repetisjoner på hele kjeden med melding på grusveien. Kort avstand til figurant. Begge gikk veldig bra, ikke kjempefart, men hun gjør det hun skal uten nøling og "tenkestopp". Holder bittet fint helt til avleveringen. Jeg sier "værsegod vis" når hun skal påvise. Det er fordi hun gjenkjenner denne værsegodkommandoen fra trening med doggie zen (avstandsbelønning).  Kan nå sikkert øke gradvis avstanden til figurant og trene i ulike miljø. Etterhvert også inne i skogen.

Da jeg skulle starte runderingen virket hun noe umotivert. Valgte derfor å få en påvirkning fra Aud Venke på første slaget, for å "komme igang". Etter det gikk det fint. God fart og fine passeringer. Hadde vel seks slag tror jeg, og alle var bra. Jeg kalte henne inn fra fig denne gangen også...... Hadde allerede glemt ut at jeg skulle prøve ut å la henne komme tilbake bare ved at fig ble passiv, he he. Ikke alltid de små grå fungerer som de skal.
Figurantene var relativt langt ute og der var ikke hjelp av vinden. Det blåste nedover langs midtlinja, altså motvind.
Det jeg må huske fremover er å utnytte vinden bedre i forhold til å trene fremdrift. Dvs å sende Maja litt på nedsiden av der figurant ligger, slik at hun får automatisk fremdrift der ute, når hun får ferten av figurant.

2 kommentarer:

Marit sa...

Bra jobba!!!

Aud Venke sa...

Maja var kjempeflink denne gonge. Fin flyt i farten og ho viste tydeleg at ho sat og venta på din kommando då vi blei passive. Så neste gong. Ingen lyd før du ser henne eller veit ho er på veg inn :). Og som eg sa: Imponerande framgang på den dama for tida.