søndag 29. november 2009

Tur til Alsvik på en flott søndag

Sov leeeenge i dag, og gud kor godt det e. : ) Ble vekka i 12 tiden med beskjed om at der va ei så va annige itte å komma seg ut på tur. Der var fint vær. Hadde avtalt tur med Tone og vi fant ut at Alsvik var et greit sted. Ikke så veldig langt å kjøre heller.

Var fremme og klar for "avgang" ca halv to. Litt seint da, men vi hadde med oss lyktene i sekken så da var det jo greit. Gikk opp stien til venstre før du kommer opp på marka ved husene. Lurte litt på om vi skulle ta turen opp på Øykjafjellet, men fant ut at det var litt for liten tid til det, og fant ut at vi heller ville ta en rundtur opp på Skrussfjellet. Der har vi vært før, men da gikk vi andre veien. Flott terreng oppå her, men en god del gjerder og gjerdeklyvere som vi måtte over.

 På vei over mot Skrussfjellet


Fant som regel en løsning for Maja med å komme under gjerdene, men et sted måtte hun over med hjelp fra meg, og et annet sted måtte jeg rett og slett løfte henne over gjerdet. Kvaliteten på gjerdeklyverene var heller dårlig mange steder. Bratte, skjeve, ustødige og glatte.

Et lite stykke var det grusvei, før vi gikk inn i terrenget igjen. Her på ei mark var det sau, så hundene måtte i bånd en liten stund. På denne siden av Skrussfjellet  går det en slags traktorvei, sikkert for å kunne komme opp til masta som står her for vedlikehold og lignende.

Litt fine høstfarger igjen enda.


"Landbruksland" nede på andre siden av fjellet


Hadde en matpause oppe på fjellet. Isi har fått ny fleecedress (pausedress) som skulle prøves ut. Se så fin hun blir, he he.

 Her skal dressen på


Isi, sååå søt med "kosedressen" på 


Tror Maja syns hun var rar med klær på, hun snuste på dressen og fikk helt løpekick plutselig der oppe. Hun som alltid pleier ligge og "samle krefter" når vi har pause.

Flott utsikt mot Alsvik

På vei ned fant vi ut at vi ville prøve en annen sti enn den vi gikk sist. Der gikk en tydelig sti nedover på andre siden. Der så litt bratt ut, men etter å ha sjekket med gps'en fant vi ut at vi ville forsøke. Detvar ikke en rødmerket sti, men det var en helt tydelig sti som det gikk greit å følge. Den gikk liksom rundt fjellet og vi kom ned i enden på myra på andre siden igjen.

Det begynner å mørkne


Her gikk det ny sti videre nedover mot Alsvik. Da vi kom ned i lerkeskogen begynte det å bli såpass mørkt at lyktene måtte frem. Fikk tatt noen fine bilder i lyset fra lykta.

Nå er det blitt helt mørkt inni skogen her


 Det var litt frost på bakken
 

 Maja i lyset fra hodelykta
 


 

Godt med lykter på den litt sorpete stien ned mot husene på marka ved Alsvik. Vi gikk ca 7 km og var ute i 3,5 timer. Synd det blir så fort mørkt nå om dagen. 

Flere bilder fra turen her.

2 kommentarer:

Elisabeth sa...

Enig med Maja. Isi såg litt rar ut i den dressen.

Ja det e litt dumt med dessa mørke tidene. Kan ikkje fatta å forstå koffer me ska stilla den klokka. Eg vil heller ha det lysere lenger om kvelden enn tidligere om morgen.

Tone sa...

HVA!!!... synes dere Isi så rar ut...!?#&%##??
Det sier ingen om de der miniatyrhundene med klær...de er bare søte...???

Ja, det blir fort mørkt nå, men om 22 dager snur SOLA!!!!!