lørdag 14. november 2009

Rundering på Sviland

Hele 9 stk kom for å rundere i dag på Sviland. Vi fant ut at vi måtte være effektive for at det ikke skulle ta "hele dagen" Og effektive det var vi!! Det gikk på løpende bånd, alle hadde radio, og da ferdig hund ble sendt ut av skogen etter endt økt, stod neste allerede klar med sin hund, ferdig oppvarmet. Vi byttet på figurantarbeidet og flere ville gjerne prøve med "nye ukjente figuranter",  som er kursdeltakerne som nå har lyst til å være med oss på videre trening.

Maja var sist ut. Jeg ville ha flying, men denne gangen skulle jeg ikke rope på Maja for å få henne inn etter belønning. Figurantene skulle bli passive og Maja skulle forlate dem frivillig. Så fikk jeg heller rope på henne hvis hun løp alt for langt fra meg, eller ikke trakk fremover mot der vi stod på midtlinja. Det gikk kjempebra, hun trengte ikke lang tid på å forlate figurantene i dag. Kom fint innover og jeg kjørte passering og rett over på andre siden på nesten alle slaga.
Hun ser ut til å "løpe seg opp", dvs hun startet forsiktig på første slaget, for så å øke farten videre utover i løypa. Jeg valgte å stoppe henne på midtlinja på et av slaga. Kan være greit å variere litt og hun kan innimellom passere litt langt fra meg. Det er også greit å se at hun kan bli sendt ut etter å ha blitt stoppet opp. Det gikk fint, hun fortsatte etterpå over på neste, uten å trenge noe påvirkning. En gang stoppet Maja av seg selv opp på midtlinja for å drikke vann (hadde tatt med vannskål), men fortsatte fint uten påvirkning etterpå.

Godt fornøyd med økta, det ble vel en 8 -10 slag tror jeg. Videre nå vil jeg prøve å variere enda mer mellom flying og å stoppe henne på midtlinja (bør få starte fra stillestående innimellom uten å måtte bruke påvirkning) + trekke figuranter enda lenger ut. Må også huske på å få trent fremdrift ved hjelp av vind når det er mulig. 

Vi var fem stk som ville ha en kjapp økt til etter lunsjen. Lunsjen ble ikke så lang for nå begynte regnet å øke på. Tidligere hadde vi faktisk bare noen smådråper slik i ny og ne. Selv ville jeg kun ha en økt meldetrening. Ville prøve dette inni skogen i dag, men slik ble det ikke........ Planen var å starte med en full kjede ute på p- plassen, for så å trekke inn i skogen for flere repetisjoner. (hun har gått fint i det siste på hele kjeden bla på OD på torsdag.)
I dag ble det bare tull, dvs hun var veldig treig, gikk i sneglefart bort til figurant, satt der lenge og vel og håpet på belønning. Ville ikke ta bittet og da det ble "servert", tok hun det men slapp det igjen. Jeg avbrøt det hele.

Prøvde en gang til. Denne gangen tok hun omsider bittet, men det hele var veldig treigt, også fart ut til fig var ekstremt langsom. Nei dette var ikke noe å ta inn i skogen. Jeg avsluttet og ba heller om å få et kjapt overværssøk etter en figurant. Gro Anita gikk oppover veien,  inn derfra og la seg rett over bekken. Der var ifølge henne lite vind akkurat der, men en liten trekk i retning fra p-plassen var der.

Jeg gikk over elva med Maja, og gikk innover på skrå mot brua. Maja løp rolig litt rundt. Da vi var kommet nesten helt bort til elva måtte jeg dreie nedover langs med denne. Vinden her oppe kom andre veien fra, fra haugene mot gården.  Tydelig at her blåser det ulike retninger ja. Da vi kom lenger ned, fikk vi etterhvert vinden inn riktig, og Maja fikk fert av Gro Anita og gjorde funn. Da jeg kom bort kunne Gro Anita fortelle at Maja ikke ville ha boksen med hundemat, så hun hadde gått over til å belønne med kyllingkarbonadene. Ser ut til at hun blir litt lei samme belønningen etter en stund og trenger variasjon. (kanskje det og medvirket til den dårlige meldetreningen i dag.....? ) Nå håper jeg snart jeg får det tørkede kyllingkjøttet jeg har bestilt. Det pleier å være svært populært.

4 kommentarer:

Tone sa...

Kanskje det blir vanskeligere med meldetreningen når hun for litt siden har rundert og blitt direkte belønnet?
Du kunne jo starte dagen med meldetrening og så rundere etterpå?

Gro sa...

Ja, har tenkt litt på det. På Skjæveland sist lørdag, gikk det bedre og da hadde hun også rundert først. Tror jeg skal prøve å gjøre det først (i første økt) for å se. Og kanskje gå litt tilbake i kjeden og ikke ta hele med en gang.

Det kan og være at hun har forventninger på disse stedene om rundering, og blir forvirret når jeg trener melding her. Får trene enda mer på det andre steder og prøve igjen.

Tone sa...

Ja, kanskje det er mer stedet? Du har vel trent melding mest på "parkeringsplasser" og ikke så mye i skogen? Lurt å starte med etpar repetisjoner på de første trinnene i kjeden.
Vet at noen hunder må legge "vanlig" rundering litt på hylla når man skal sette melding ut i skogen/inn i en mer runderingssammenheng.
Kanskje det er det du bør gjøre en stund fremover?

Gro sa...

Gulp, nei jeg er nok ikke kommet så langt enda!!
Må kanskje trene blindslag først, he he.