torsdag 9. oktober 2008

Bakpart, utgangsstilling, apport og "Majas kjøttboller"

Vi var hele 7 stk på trening i dag. Selv trente jeg med Silje og Aud Venke. Både meg og Silje holder på med klossen og vi ville gjerne ha litt instruksjon fra Aud Venke.

Men det var vel egentlig Torhild som stod for den beste episoden i kveld....., he he. Vi holdt på å trene da Torhild som stod borte med bilene, ropte til oss. Hun holdt en pose i hånden. Hun drev og klemte litt på den og lurte på hvem det var som hadde lagt godbitene sine der. Det likner på kjøttboller eller noe....sier hun. Hun var nok redd for at en glupsk hund (eh Era?) skulle stjele den og spise hele posen. Etter litt om og men forsto jeg imidlertid hva det var hund stod og holdt på........ det var Maja sin bæsjepose. He he, jeg hadde kun en vanlig blank pose i lommen da jeg luftet Maja før treningen og hadde bare slengt den der rett ved bilen for å kaste den senere.
Ganske så kjapp reaksjon fra Torhild da hun skjønte hva det var... he he,ho ho. Å gud så me lo!!!! ;-)
Bare synd der var så mørkt at me ikkje fekk sett ansiktsuttrykket skikkelig, hi hi. Det tok en stund før me var i stand til å trene igjen pga gjentatte latteranfall. Der ble også flere latterkick utover kvelden, bare Silje og Torhild tenkte på episoden eller noen nevnte ordet kjøttboller. Kan trygt si at "Majas kjøttboller" ble et populært begrep denne kvelden ja.

Vel, tilbake til treningen.
  • Klossen
Målet var å få Maja helt inntil foten. Hun har skjønt at hun skal bevege seg mot meg, men har ikke helt forstått at hun skal heeelt inntil. Ville prøve å ikke bevege meg så mye i dag, men vente på at hun skulle komme inn til meg. Dette ble nok litt vanskelig og Maja ble veldig fort frustrert i dag. Og da var hun kjapp til å ri på meg.... trøttanes greier. Valgte i økt to å belønne litt oftere og bevege meg litt mens hun fikk belønningen. Det hjalp, men det er en vanskelig balansegang dette - å vente henne ut for lenge fører til at hun rir. Det stresser henne opp og hun rir bare enda lettere etterpå. Ja ja, fikk nå til noen fine helt inntil også. Får bare fortsette..... tålmodighet er en dyd, sies det.

  • Utgangsstilling
Tja..., stod inntil hekken i starten og hadde nå funnet frem kattematen. Hun fikk en 3 - 4 fine og kjappe, før det ble litt mer klabb og babb. Ble litt mer treg og hadde også her lett for å ri på meg. Ville prøve med "pinnen" her for å komme ut fra veggen og over i en høyrevending, men i dag funket ikke det. He he, stod med hendene fulle av klikker, kattemat og pinne og en hund som bare hoppet opp og red på meg. Hadde plutselig ikke hender til å ta henne ned med heller....
Heller ikke da Silje stilte seg opp som "pinne" hjalp det. Mulig økta ver for lang og?...... men tida går jo fort når du skal "vente ut" hunden også.

  • Hold fast/plukk opp (apport)
Dette gikk det faktisk ganske greit med etterhvert. Hun plukket opp litt forskjellige gjenstander (lite tigerhode, løsbitt, liten pappeske) og jeg drøyde etterhvert en 3 -4 sek før jeg klikket.
Hadde også litt vanlig hold fast trening der jeg holder gjenstanden foran henne og hun griper den. Da holdt hun enda lenger, opp mot en 10 sek tenker jeg, på noen av repetisjonene. Jeg veksler litt på å klappe henne litt, ta hånden ned under og rundt munnen hennes, ta på/dytte litt i gjenstanden, mens hun fortsatt holdt fast. Kjempebra!!!!. Dette har hun gjort før hjemme, og nå må det jobbes med generalisering ut i forskjellige miljø/omgivelser. Også ut i skogen etterhvert.

4 kommentarer:

Aud Venke sa...

"Kjøttbollene" skapte skikkeleg stemning på treninga så der hadde du suksess med posevalet!

Maja startar godt med fart for tida. Ho har tydeleg treningslyst. Når du trener utgangsstilling, overraska ho meg med å skjøne så fort ka det var ho skulle (og forslytte seg fort). Kanskje vi begynte for seint på at du tar eit steg ut frå veggen? Hm må tenkej litt på den der.

Gro sa...

Ja, det kan være jeg raskere burde gått ut. Men så har jeg jo litt i bakhodet dette med å få flyt på øvelsene og. Og da skal en jo ha mange relativt kjappe repetisjoner. Bør flyten komme før jeg flytter meg ut eller? Er usikker her jeg og. Kanskje flyten ikke skal jobbes med før hunden kan øvelsen uten noe "hjelp" og har korrekte beine sitter samme hvor du står henne.....?

Tone sa...

Mmmm...Majas kjøttboller....Trodde endelig du hadde funnet noen godbiter Maja var skikelig glad i :-P

Synes jeg hører "låtten" lang vei :-D

Anonym sa...

Det var godt hu ikkje åpna posen for å lukte på dei kjøttbollene. Det får me vel tegode ein an gong :-)

Om flyten på utgangstilling ska varra vekke fra veggen eller ei kan eg ikkje sei hundre prosent sikkert. Men eg vil velge å tro at det må varra vekke fra veggen, for om ein blir for lenge med veggen så vil jo hunden bli lett avhengig av å ha ein vegg ved siden av seg når den skal i utgangstilling. Så målet må jo varra å komma seg fortas mulig vekk fra veggen for så å sheipa den perfekt vekke i fra veggen. Men finn fram bibelen. Det står sikkert noe smartder.