fredag 31. oktober 2008

En halv økt på OD

Torsdag fikk jeg bare med meg en halv treningsøkt på OD. Men det ble en god økt og været var jo flott, stille, kaldt og helt uten noe nedbør. Det var Kari L., Torhild, Aud Venke, Silje som var med, og jeg trente sammen med Kari.

Først hadde alle hundene en økt hver med hådteringstrening (eller "håndtrening" om du vil Torhild?). Virket som alle hundene likte seg bedre på den vanlige treningsplassen, og i bedre vær enn sist torsdag innunder sykkelskuret. Maja så iallefall ikke ut til å ha noe imot all "kladdingen" og visning av tenner.

Ellers ville jeg trene på innkalling, klossen, rygging og apport.

  • Innkalling
Hadde to flotte innkallinger på fløyta. Denne gangen stod jeg i ro helt til Maja hadde begynt å løpe, da snudde jeg meg og sprang fra henne og i skjul bak hekken. Kari sa at hun til og med stod og rykket til i forventning, før innkallingssignalet kom. Veldig bra. Har trent mer på innkalling med fløyta i det siste når jeg er ute på tur, og det har tydelig gitt resultater. Neste gang vil jeg bli stående i ro og ikke løpe fra henne. Blir spennende å se om det sinker den gode farten inn som hun nå har.

  • Klossen
Diskuterte litt før oppstart det med Majas gryntelyder, bjeff og riing under denne øvelsen. Fant ut at det nok var lurt å avbryte øvelsen når hun starter med lydene. Jeg ønsker jo ikke at dette skal bli forsterket, slik at det blir et økende problem. Viktig å ha hyppige belønninger, men samtidig få til å øke kriteriene noe. Dette synes jeg er en vanskelig balansegang.
Klarte ikke helt å avbryte for "gryntingen/pratingen", da denne kommer så fort og hun jobbet jo bra også mens hun lager disse lydene. Må nok passe meg her. Jeg bør være konsekvent på å avbryte ved den minste tegn til lyd. (tror jeg)

  • Rygging
Her også lager Maja fort lyd når hun blir ivrig. Måtte belønne hyppig for å unngå det. Ikke lett dette............ vanskelig å avbryte hele tiden når hun ellers jobber så bra. Gikk visst rimelig beint og fint også i dag.

  • Apport
Hadde en del repetisjoner på å plukke opp ulike gjenstander. (løsbitt, tannkremtube, lite lekedyr uten fyll) Det gikk flott. Prøvde også å legge ut 3 gjenstander i stedenfor å bare ta en om gangen. Gikk fint det og. Hun plukker opp, blir belønnet, så går vi videre til neste gjenstand. Foreløpig belønner jeg ganske kjapt etter at hun har plukket opp. Hjemme i stua har jeg begynt å vente lenger med klikket og startet på å få henne i utgangsstilling før avlevering. Men dette vil jeg ikke gjøre ute enda.

Maja ble hentet av Roald og jeg kjørte direkte til Gausel på koselig besøk til en kollega.

1 kommentar:

Anonym sa...

Til å være ei halv økt så fikk du nå gjort en god del. Det viser jo at du er effektiv og målretta i treninga. Veldig bra. Kjekt det er futt i Maja under innkalling.