torsdag 23. oktober 2008

Imponert over "allværsgjengen"!!

Vi var seks stk som trosset værgudene i kveld, og stilte til trening på OD. (Aud Venke, Torhild, Kari L., Gro Anita, Silje og meg.)
Må innrømme jeg ikke hadde så veeeeldig lyst å gå ut, da klokka nærmet seg avreise. Regnet pisket mot rutene og vinden ulte rundt hushjørnene. Brrrr, i dag gjaldt det å kle seg godt. Og tenk, vi var ute i nesten tre timer i det drittværet. Det bare bøttet ned hele kvelden. Lydighetstrening kan til tider være litt for stillestående i slikt et vær.
Men kledd oss det hadde vi jo, lag på lag, og regntøy utpå der igjen. Det blir forresten litt klundrete å å håndtere godbiter ol. med våre vanligvis så "grasiøse, presise og kjappe" bevegelser, med alle disse klærne på. Regntøy har en tendens til å henge og slenge litt i veien innimellom. For ikke å snakke om når jeg, som vanlig..., må et "nødvendig ærend" og skal av og på med alt dette, og helst så fort som mulig, for ikke å bli for våt. Nok litt av et syn....., hvis noen hadde kunnet se meg, he he.

Jeg jobbet sammen med Kari L. og Evita i dag. Først ville Kari ha tannvisning på Evita. Det var alle vi andre veldig fornøyd med, og hev oss på alle sammen. He he, da kunne vi nemlig stå innunder sykkelskuret vi har funnet oss. Mange trente også på håndtering (kyss, klapp og klem,....... ehh ikke akkurat kyss da men) samtidig med tannvisningen.

Maja virket litt beklemt med situasjonen "der inne i mørket", da alle skulle komme og løfte på lepper og kjenne på henne både her og der. Det var også et nytt sted for hundene dette, noe som også kan ha hatt en innvirkning.

Ellers trente jeg på rygging langs en fortauskant, litt frivillig rygging foran meg og klossen.

  • Rygging langs fortauskant
Maja var treningsivrig og rygget veldig bra. Hun gikk også beint og fint, så lenge vi holdt oss inntil fortauskanten. Da jeg forsøkte meg på å gå litt lenger vekk fra kanten, skjente rompa ut veldig kjapt. Så da var det å flytte seg inn igjen.
Ellers prøvde jeg også litt rygging med Maja i posisjon foran meg. Det er en stund siden jeg har trent på, og det merktes. Hun skjente og gikk ikke rett bakover. Hmmm.

  • Klossen
Hadde også noen kjappe økter på klossen. Og kjappe, det må jeg huske på å ha dem. Maja har veldig lett for å bli for ivrig og frustrert ved for lange økter og for lang tid mellom belønningene. I dag kom først litt "vanlig lyd" ("snakking"), så kom det bjeff. Er nok lurt å avbryte øvelsen når hun står og bjeffer, ellers blir bjeffingen også forsterket samtidig med bevegelsen. Det ønsker jeg jo ikke. Men tross alt har hun blitt veldig flink nå på å komme helt inntil meg. Må etterhvert prøve å strekke det til en halv runde og ikke bare en kvart slik som nå. I tillegg vil jeg også prøve litt hjemme uten klossen.

Etter en pausen innunder skuret..... kom vi oss aldri ut igjen. Vi jabbet både lenge og vel og var igrunnen fornøyd med det. ; )

Er jo blitt rimelig "hekta" på øvelser i forhold til bakpartskontroll nå ser jeg. Må huske å ta litt andre øvelser også. Men ellers trener jeg hjemme en del, både apport og skifte av stillinger mellom sitt, dekk og stå. Trener dette ofte oppå border, benker og slikt når vi er ute og går tur. Da kan hun jo heller ikke bevege seg fremover i posisjonsskiftene. : )

4 kommentarer:

Tone sa...

Imponerende :-)
At dere trente lydighet i det drittværet...
Jeg må innrømme at i går var jeg knapt nok ute av døra med Isi...
Hun takler heldigvis fint en slik "hviledag"... :-P

Aud Venke sa...

Ja, vi imponerer oss sjøl ;-). Men vi har det jo kjekt og når vi greier å kle regnet ute er det jo ikkje så verst.
Og oss med hundar som ikkje liker bil, fekk jo ein bonus i tillegg.....

Anonym sa...

Må innrømma at eg e litt glad det ikkje blei trening på meg den dagen. :-)

Gro sa...

Ja, den bonusen var ikkje å forakte den Aud Venke. :-)

Elisabeth, ja av og til passer det veeeeldig godt med andre avtaler eller gjøremål på slike dager. Det er mye kjekkere med bedre vær.